Sadržaj se učitava...

VIJESTI > SVIJET

19.05.2009. | PIŠE: HINA

Mesić: Od Bleiburga ste napravili ustaški dernek

"Komemoracija bleiburškim žrtvama pretvorila se u jedan ustaški dernek kojeg plaća Hrvatski sabor, a visoki državni dužnosnici tamo su to mirno odgledali i nijednom riječju nisu se od toga ogradili", izjavio je hrvatski predsjednik Stjepan MesićPredsjednik države Stjepan Mesić izjavio je danas u Našicama, komentirajući novinarima obilježavanje bleiburške tragedije, kako nije bilo primjereno što se pojedini visoki državni dužnosnici koji su bili u Bleiburgu nisu ogradili od, kako je rekao, "ustaškog skupa".

"Komemoracija bleiburškim žrtvama pretvorila se u jedan ustaški dernek kojeg plaća Hrvatski sabor, a visoki državni dužnosnici tamo su to mirno odgledali i nijednom riječju nisu se od toga ogradili", izjavio je predsjednik Mesić. "Oni su", nastavio je Mesić, "ustaški dernek morali napustiti, ali, nažalost, nisu."

U izjavi za novinare predsjednik Mesić je komentirao i lokalne izbore, pri čemu je rekao kako je očekivao znatno veći izlazak građana na lokalne izbore.

"No i ovakav odaziv pokazuje da su građani prepoznali vrijednost personaliziranih izbora. Važno je da onaj tko ima povjerenje građana prepozna svoje potencijale i mogućnosti, ali i prioritete, te da ponudi tim koji ih može ostvariti", rekao je predsjednik Mesić u Našicama, gdje je posjetio Opću županijsku bolnicu i Osnovnu školu kralja Tomislava.