Sadržaj se učitava...

VIJESTI > SVIJET

05.08.2010. | PIŠE: SRNA

Bijeljina: Veliki napredak u zdravstvenoj zaštiti

Vlasnici privatnih specijalističkih ordinacija sa područja bijeljinske regije smatraju velikim napretkom potpisivanje ugovora o konsultativno-specijalističkoj zdravstvenoj zaštiti sa kancelarijom Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a u BijeljiniNovi model ugovaranja izuzetno je pozitivan, iako svakako treba vremena da se uhodamo i da sve to u potpunosti zaživi. Pacijenti su još nedovoljno informisani, a i mi sitne tehničke probleme u hodu rješavamo sa Fondom, rekla je Slavica Damjanović, vlasnik Specijalističke pedijatrijske ordinacije "Dr. Slavica Damjanović".
Pedijatar Brankica Mitrović, koja je takođe potpisala ugovor, istakla je da su pedijatri zadovoljni, ali da će i pacijentima to mnogo značiti.

"U Domu zdravlja gužve su u ovoj oblasti bile velike, a sada je roditeljima omogućeno da dolaze i u privatne ordinacije sa ovjerenom knjižicom, da se registruju i da imaju sve mogućnosti, kao i oni pacijenti koji dolaze u Dom zdravlja", rekla je Mitrovićeva koja je vlasnik Specijalističke pedijatrijske ordinacije.

Ona je napomenula da se prednost sadašnjeg načina rada ogleda i u tome da specijalisti pedijatri, ali i drugi koji su potpisali ugovore sa Fondom, sada imaju mogućnost da izdaju upute i recepte različitih vrsta, kao i u Domu zdravlja.

"Treba istaći da djeca do šest godina dolaze bez uputnice, a od šest do 14 sa uputnicom koja važi mjesec dana", rekla je Mitrovićeva i ponovila da je veoma važno za pacijente da na ovaj način dobijaju usluge istovjetne uslugama u Domu zdravlja, a plaćaju ih, takođe, u participirajućem iznosu.

Ginekolog Rada Novaković izražava ogromno zadovoljstvo što se, kako je rekla, prvi put uspostavlja korektna saradnja i ugovaranje zdravstvene zaštite sa privatnim ordinacijama i ljekarima specijalistima.

Sa bijeljinskom kancelarijom Fonda zdravstvenog osiguranja RS, kada je riječ o privatnom sektoru, ugovore su potpisali Specijalistička ortopedska ambulanta ICM Bijeljina, Specijalistička ginekološka ambulanta Natal Bijeljina, Specijalistička ginekološka ambulanta Nova medik Bijeljina, Specijalistička pedijatrijska ordinacija "Dr. Mitrović" Bijeljina, Specijalistička pedijatrijska ordinacija "Dr. Ljiljana Čobić", Specijalistička pedijatrijska ordinacija "Dr. Slavica Damjanović", Specijalistička oftamološka ambulanta "Dr. Lukić", kao i Samostalna ginekološka specijalistička ordinacija "Dr. Elez" iz Brčkog.