Sadržaj se učitava...

VIJESTI > SVIJET

12.01.2010. | PIŠE: Daniel OMERAGIĆ

Počelo suđenje za krijumčarenje narkotika iz Crne Gore: Željko Smoljan priznao šverc droge

Smoljan krivnju priznao nakon što su propali pregovori sa Tužilaštvom BiH • Nastavlja se suđenje Todoroviću, Grubaču i Ateljeviću 

Željko Smoljan (47) iz Čitluka, prvooptuženi za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila međunarodnim švercom droge, od čega najmanje 85 kilograma marihuane i manje količine kokaina, jučer je na početku suđenja u Sudu BiH priznao krivnju, nakon čega je postupak protiv njega odvojen.

Prethodno su Smoljanov advokat Fahrija Karkin i državni tužilac Božo Mihajlović rekli da su raniji pregovori između Smoljana i Tužilaštva propali zbog visine kazne oko koje nisu postigli dogovor. Smoljanovo priznanje će na narednom ročištu razmatrati Sud BiH.

Porodični problemi

Smoljan je svoje priznanje obrazložio rekavši da je slabog imovinskog stanja i da su mu bolesni majka, dijete i supruga, te da bi zbog toga želio da mu Sud odobri privremeno puštanje na slobodu kako bi se pobrinuo za svoju porodicu.

Iza Smoljana su na optuženičkoj klupi za isto krivično djelo ostali Aleksandar Todorović (44) iz Podgorice, Vesko Grubač (44) iz Trebinja i Miodrag Ateljević (31) iz Bileće i njima će, ukoliko ne bude novih priznanja biti suđeno u narednom periodu.

Na jučerašnjem ročištu njihovi advokati su rekli da će dokazati kako Todorović, Grubač i Ateljević nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

Sutra u Oslobođenju