Sadržaj se učitava...

VIJESTI > BIH

07.04.2011. | PIŠE: Merima BABIĆ

Vlada FBiH zasjedala u Mostaru: Ni bombe nisu prekinule sjednicu

Prosvjednici su bili organizirani, to nije bilo spontano. Imali smo i dokaz za to kroz dvije lažne dojave o postavljenoj bombi, rekao je NikšićUnatoč dvije dojave o postavljanju bombi u zgradama institucija Vlade Federacije BiH u Mostaru, sjednica Vlade nije bila prekidana, kazao je novinarima Nermin Nikšić, federalni premijer. Na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice, Nikšić je izjavio kako razumije one kojima se ne sviđaju izborni rezultati i sastav nove Vlada te kako je i to nečiji legitimni stav.   

- Imali smo grupu ljudi koji su demonstrirali pred održavanje sjednice. Razumijem ih i oni imaju pravo demonstrirati. Činjenica je da su prosvjednici bili organizirani, da to nije bilo spontano. Imali smo tome i dokaz kroz dvije lažne dojave o postavljenoj bombi, rekao je Nikšić.

Demokratski princip

Istaknuo je, pak, kako Vlada nije prihvatila preporuku da napusti zgradu. Predložio sam bio Vladi da ne napuštamo objekt i da nastavimo sjednicu. To je jednoglasno prihvaćeno i odradili smo sjednicu. Pokazalo se kako i nije bilo razloga prekidati rad. Nije dobro na ovaj način opstruirati rad Vlade, no sve je to sastavni dio života političara. Nema vlade u svijetu kojom su svi zadovoljno. Oni koji nisu zadovoljni sastavom ove vlade moraju prihvatiti demokratski princip u svijetu koji kaže da oni koji imaju natpolovični većinu u Parlamentu formiraju vlast, izjavio je Nikšić.

Opširnije SUTRA u Oslobođenju.