Sadržaj se učitava...

VIJESTI > BIH

23.05.2011. | PIŠE: Redakcija

Albanski ambasador u BiH organizovao putovanje: Posjeta Skadru, Draču i Tirani

Ambasador Albanije u BiH Flamur Gashi organizovao je četvorodnevno studijsko i turističko putovanje u Albaniju za oko 40 turističkih operatera i predstavnika medija iz BiH. Tokom posjete Albaniji, koja je počela u subotu i traje do 26. maja, turistički radnici i novinari posjetiće Skadar, Drač i Tiranu, a cilj je uspostavljanje saradnje turističkih operatera iz BiH sa albanskim kolegama i njihovim novinarima.Na graničnom prelazu između Ulcinja i Skadra, goste iz BiH su dočekali predstavnici Unije albanskih turističkih operatera, Ministarstva turizma, kulture, omladine i sporta i turističke zajednice biznismena iz Skadra.

Turistički radnici i novinari iz BiH će, prema utvrđenom programu, u toku četiri dana posjetiti značajne kulturno-istorijske centre Albanije i obići dio njene rivijere. Planirani su i susreti sa turističkim operaterima i lokalnim vlastima u Skadru, Valoni i Beratu, gdje će biti izloženi kulinarski specijaliteti tih područja. Završnicu putovanja obilježiće turistička posjeta istorijskoj zoni u Tirani, nakon čega je predviđeno druženje sa predstavnicima Ministarstva turizma Albanije.

Prije povratka u BiH, biće održana konferencija za novinare na kojoj će predstavnici medija iz obje zemlje biti upoznati sa rezultatima ovog studijskog putovanja.