Sadržaj se učitava...

VIJESTI > SVIJET

29.09.2009. | PIŠE: Josip VRIČKO

Incident u selu Gornji Radišići kod Ljubuškog: Osuđenik na dopustu napao policajca

Mirko Bunoza, koji izdržava 15-godišnju kaznu, u psihičkom rastrojstvu napao je policajca koji je pokušao da ga smiri jer je htio ubiti majku i sebeOsuđenik na dopustu Mirko Bunoza zvani Hakalo (41) iz sela Gornji Radišići kod Ljubuškog tokom proteklog vikenda u psihičkom rastrojstvu fizički je napao i povrijedio policajca, koji je došao da interveniše i smiri ga. Policiju je pozvala Mirkova majka jer je prijetio da će ubiti i nju i sebe.

Majka Mirka Bunoze policiju je pozvala u subotu 40 minuta iza ponoći, rekavši da joj sin ima samoubilačke namjere. Dok su policajci došli, Bunoza je otišao iz kuće. Prilikom pretrage terena, pripadnici MUP-a su u blizini kuće pronašli Mirka, ali kada ga je jedan policajac pokušao smiriti, on ga je udario drvenom letvom. Iz policije su pojasnili da su upotrijebili sredstva prinude zbog toga što im je Bunoza pružao aktivni otpor prilikom hapšenja, te ga lakše povrijedili. Nakon toga Bunoza je prevezen na Odjel neuropsihijatrije mostarske bolnice, gdje je zadržan na liječenju uz nadzor sudske policije.

Bunoza izdržava kaznu od 15 godina robije u mostarskom zatvoru zbog trostrukog ubistva koje je počinio 3. oktobra 1994. u Ljubuškom. Osuđen je za ubistvo dvojice suboraca, pripadnika Domobranske pukovnije Stjepan Radić i jednog specijalca MUP-a Herceg Bosne.

 

Čitajte u Oslobođenju...