Sadržaj se učitava...

LIFESTYLE > KULTURA ŽIVLJENJA

23.04.2012. | PIŠE: Oslobođenje PORTAL

Sklopivi zidni stolovi

Nedostatak prostora je čest problem sa kojim se susreće veliki broj ljudi. Provlačenje između namještaja nije nimalo zanimljivo, funkcionalno, ni estetski dobro rješenje. U nedostatku kreativnosti i ideje, ljudi pretrpavaju svoje domove, čineći ih teškim.Rješenje su sklopivi stolovi. Postoje načini da se i ovaj komad namještaja napravi jako prijatnim za oko, a da ne opterećuje prostor. U kuhinji nam je često potrebno još samo jedno mjesto za odlaganje sudova ili hrane dok je pripremamo. Također, ukoliko želite da nešto prezalogajite nabrzinu i ne nosi vam se sve do trpezarijskog stola, ovakav sto nudi idealno rješenje.

Ukoliko nemate mjesta da napravite trpezariju kakvu želite za dvoje, odvojite jedan dio na zidu. Ovi stolovi se jako lako rasklapaju i to vam neće oduzeti mnogo vremena, a za uzvrat dobit ćete lijep kutak za objedovanje. Također, ukoliko je vaš svakodnevni trpezarijski sto mali, i ne može za njega da sjedne više od dvoje, možete se uvijek odlučiti za sljedeću varijantu.

Rasklopivi sto koji sa donje strane ima ogledalo ili sliku. Kada vam nije potreban, okačite ga na zid, a kada jeste jednostavno ga rasklopite. Dok je na zidu, niko neće ni primijetiti koja je prava funkcija tog komada. Ove proizvode možete kupiti gotove u radnjama, a ukoliko se osjećate kreativno, možete i sami osmisliti vaš sto i dati stolaru da vam uradi.