Sadržaj se učitava...

LIFESTYLE > KULTURA ŽIVLJENJA

10.04.2013. | PIŠE: Oslobođenje PORTAL

Škorpija voli horore, Ovan avanturističke, Jarac filmove Woodyja Allena

Otkrijte šta koji znak voli kada su u pitanju filmski žanrovi i ostvarenja...Misteriozni horori idealni za Škorpiju

Ovan voli akciju i romantične komedije

Ovan je ljubitelj svih filmova koji sadrže akciju i sport, ali ne buni se ni kada je u pitanju avantura. Među najdražim filmovima mu je James Bond i to onaj s Piercom Brosnanom. Nježniji pol više preferira klasične romantične komedije poput "Prekida" s Jennifer Aniston i Vincom Vaughnom u glavnim ulogama, ali i klasične akcije poput "Umri muški".

Bik preferira filmove u kojima ima nasilja

Filmovi s puno nasilja i seksa sadržaj su koji će sigurno zainteresovati ovaj znak. Obožava radove Quentina Tarantina, a osim akcije, dragi su mu i horori. Ipak, njihov filmski ukus se ne zaustavlja na tome, jer obožavaju i crno-bijele klasike, pogotovo one s Charlijem Chaplinom. To se sve mijenja kada Bik postane roditelj, pa tada radije poseže za crtaćima poput "Potrage za Nemom" i mirnijim, porodičnim filmovima.

Za Blizance je psihološka drama najbolji izbor

Budući da su intenzivan znak, Blizanci najviše uživaju u psihološkim dramama kao što je "Vječiti sjaj besprijekornog uma". Osim drame, vole i erotske filmove poput "Devet i po nedelja". Najviše će ih zabaviti komedija, koja mora biti jako smiješna da bi zadovoljila njihov ukus. Za njih definitivno nisu akcioni filmovi.

Rak voli dokumentarce

Ovaj vrlo emotivni i ženstven znak najviše će uživati u sentimentalnim filmovima poput ljubavnih drama i komedija. Film "Osmieh Mona Lize" u kojem glavnu ulogu tumači Julia Roberts, idealan je za svakog Raka. Osim ljubavnih, Rak voli i historijske filmove, kao i dokumentarce, jer iz njih može nešto da nauči.

Lav će uvijek izabrati ljubavni film

Iako to nikad neće priznati, Lav je potajni sentimentalac. Ljubavni filmovi uvijek će ga razveseliti i dirnuti, a među njima su "Ljubavna priča" s Ryanom 'nilom i "Terms of Endearment" s Jackom Nicholsonom. Ljubitelji su i starijih komedija s Charlijem Chaplinom. Mnogi Lavovi vole Clinta Eastwooda, pa ni s njegovim filmovima neće napraviti pogrešan izbor. Rado će pogledati i akciju, ali ako mogu da biraju, to će uvijek biti "ljubić" ili komedija.

Za Djevicu su filmovi u kojima životinje imaju glavnu ulogu

Praktična Djevica može se prilagoditi svakom žanru i voli svašta da gleda. Ipak, posebno joj se sviđaju filmovi sa životinjama u glavnim ulogama, kao i filmovi naučne fantastike poput "2001: Odiseja u svemiru". Osim filmova za zabavu, tu su i dokumentarni filmovi koje Djevica obožava i uvijek će radije pogledati to nego komediju.

Komedija je za Vagu idealan film

Veliko Vagino srce najviše će usrećiti smiješni filmovi sa životinjama. Uživaće i u crtanim filmovima, koje vole da gledaju s najmlađima, poput "Ledenog doba". Vaga voli i srceparajuće ljubavne filmove, ali i naučnu fantastiku poput "Legende" s Tomom Cruiseom, što je čini odličnim kompanjonom za gledanje filmova.

Za Škorpiju je horor pravi izbor

Škorpija je uvijek misteriozna pa će i njen izbor filmova biti takav. Dobri horori poput "Teksaški masakr motornom pilom" uvijek će biti njihov izbor. Osim horora, uživaće i u dobroj kombinaciji akcije i smijeha poput "Oceanovih 11". Osim ovih žanrova, Škorpija voli i vječne klasike poput vesterna.

Strijelac će odabrati avanturističke filmove

Strijelac je ljubitelj avantura u kojima preovladava akcija poput nezaobilaznog Jamesa Bonda. Rado će pogledati i filmove s prekrasnim pejzažima, pa zbog toga voli dokumentarce o putovanjima i dalekim krajevima. Obožava i komedije, te će se vrlo rado nasmijati na vratolomije inspektora Kluzoa u "Pink Panteru".

Jarac voli filmove Woodyja Allena

Jarac je znak koji voli lakrdije poput "Vriska", ali privući će ga i naučna fantastika "Star Treka" ili "Star Warsa" koje smatra legendarnim. Njegov omiljeni reditelj je Woody Allen, pa su mu njegovi filmovi na samom vrhu najdražih.

Vodolija voli kultne filmove

Kod Vodolije ništa nije obično, pa tako ni filmski ukus. Voli kultne filmove poput "Rokija" i "Terminatora", ali i vizionarske filmove o budućnosti. Obožava Alfreda Hitchcocka i njegove "Ptice" ili "Psiho". Filmovi katastrofe također će razveseliti svaku Vodoliju.

Ribe vole filmove za djecu

Ribe uživaju u laganim i zabavnim filmovima poput romantičnih komedija, avanturističkim filmovima poput "Brodoloma života" s Tomom Hanksom, ali i onim kultnim poput "Foresta Gampa". Obožavaju i filmove za djecu kao što su "Harry Poter" i "Ledeno doba".