Sadržaj se učitava...

SPORT > NOGOMET

03.10.2013. | PIŠE: Zlatan RAŠIDOVIĆ

Uskoro nastavak obnove Koševa

FK Sarajevo je u saradnji sa Općinom Centar i JU Centar za sport i rekreaciju kompletirao i u roku predao dokumentaciju za projekat N/FSBiH Poboljšanje infrastrukture na stadionima klubova BH Telecom Premijer lige BiH, piše zvanična stranica bordo kluba.Foto: Dženan KRIJEŠTORAC | Biće instaliran sistem za automatsko zalijevanje terena stadiona “Asim Ferhatović Hase

U sklopu ovog projekta, koji je dio UEFA Hat Trick III projekta i UEFA će ga podržati u našoj zemlji, planirani su radovi na poboljšanju uslova za gledaoce na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", gdje tim sa Koševa igra domaće utakmice. Jedan od fokusa na poboljšanju uslova za gledanje mečeva na našem najvećem stadionu biće rekonstrukcija mokrih čvorova u svim toaletima koji nisu renovirani. Osim toga, projekat uključuje instalaciju sistema za automatsko zalijevanje travnjaka koševskog stadiona.

Uz to, iz JU Centar za sport i rekreaciju najavljuju završetak postavljanja svih stolica na zapadnoj i postavljanje novih stolica na istočnoj tribini stadiona, koje formiraju ime glavnog grada BiH - Sarajevo. Nove stolice na istočnoj tribini trebale bi biti bordo boje. Takođe, planirana je i ugradnja novih stolica na zapadnoj tribini u VIP dijelu stadiona.

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević formirao je stručni tim kako bi aktivnosti u vezi sa ovim projektom napredovale brzo. Radovi u sklopu poboljšanja infrastrukture na stadionima klubova našeg elitnog društva trebali bi biti okončani u oktobru 2014. godine.