Sadržaj se učitava...

VIJESTI > BIH

16.04.2014. | PIŠE: Nisad SELIMOVIĆ

Aleksandar Stanković promovisao knjigu u Sarajevu: Sto faca i Aca

U Kamernom teatru 55 večeras je jedan od najpopularnijih novinara regiona, Aleksandar Stanković, promovisao svoju knjigu "Sto faca i Aca", u kojoj kroz anegdote i priče govori o raznim situacijama koje su se dešavale iza kulisa njegove popularne emisije "Nedjeljom u dva".Foto: Damir ĆUMUROVIĆ
Foto: Damir ĆUMUROVIĆ
Foto: Damir ĆUMUROVIĆ
Foto: Damir ĆUMUROVIĆ
Foto: Damir ĆUMUROVIĆ
Foto: Damir ĆUMUROVIĆ
Foto: Damir ĆUMUROVIĆ

- Knjiga je nastajala unazad godinu i u nju sam jednostavno prenosio svoja sjećanja i iskustva razgovora sa svojim sagovornicima. Nije postojao nikakav poseban koncept, jednostavno sam želio zabilježiti ono što me je dojmilo i što sam zapamtio kroz ovih 14 godina, koliko radim emisiju, kazao nam je Stanković prije same promocije.

Sama promocija je bila odlično posjećena i u publici su se našle mnoge poznate ličnosti iz kulturnog, novinarskog i političkog miljea, te mnogi građani Sarajeva koji jednostavno uživaju u Stankovićevim razgovorima.

Promotori knjige bili su glumac Emir Hadžihafizbegović i glavna urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović.

Aleksandar Stanković dobitnik je nagrada Hrvatskog novinarskog društva za najbolji talk-show 2001, kao i za novinara godine 2010. Rođen je u Bačkoj Topoli, a živi u Zagrebu, gdje je završio i pravni fakultet. Njegov profesionalni angažman od početaka, 1995. godine do danas vezan je za Hrvatsku radio televiziju. Objavio je i tri knjige poezije, a knjiga "Sto faca i Aca" tokom oktobra 2013. bila je najprodavanija knjiga u Hrvatskoj.