Sadržaj se učitava...

VIJESTI > SARAJEVO

06.05.2013. | PIŠE: FENA

Sarajevski maturanti ponovo obaraju Guinnessov rekord 17. maja

I ove godine u Sarajevu na Trgu djece Sarajeva 17. maja sarajevski maturanti organiziraju maturantsku paradu, kada će otplesati najveći sinhronizirani ples na svijetu, što je sedmi put da u ovom događaju učestvuju bh. maturanti.Posljednji pojedinačni trening maturanata za Maturantsku paradu 2013. bit će održan 11. maja u prostorijama PK Romantik u hotelu Holliday Inn, a bit će to prilika za maturante da, prije velikog zajedničkog treninga, usavrše korake za obaranje Guinnessovog rekorda.

- Plesna sinhronizacija putem satelita počinje 17. maja u 12 sati na Straussovu kompoziciju "Fledermauss-Quadrille", a ove godine učestvovat će oko 1.200 sarajevskih maturanata kojima će se pridružiti i učenici iz Goražda, Zenice, Tuzle, Travnika, Bihaća i Trebinja - kazala je Feni PR "Maturantske parade 2013" Rialda Jarkoč-Memišević.

Plesači u Sarajevu bit će dio plesnog spektakla zajedno s maturantima iz 80 gradova i 12 država Evrope, a BiH će tako na jedinstven način biti dio zajednice evropskih zemalja.

Kako je Jarkoč-Memišević podsjetila, maturanti su prošle godine uspjeli oboriti Guinnessov rekord simultanim plesom u kojem je učestvovalo oko 1.500 bh. maturanata koji su bili dio 34.000 ljudi iz 70 gradova Evrope, za najmasovnije otplesanu kvadrilu uz muziku Johana Strausa mlađeg.

Namjera manifestacije "Maturantska parada" je druženje mladih maturanata iz različitih sredina.