Sadržaj se učitava...

VIJESTI > SVIJET

05.05.2013. | PIŠE: SRNA

Bangladeš: Smrtna kazna za vlasnika zgrade?

Supruga jednog radnika tekstilne radionice koji je poginuo kada se srušila zgrada u Daki, prijestonici Bangladeša, podnijela je tužbu za ubistvo protiv vlasnika zgrade nakon što se broj žrtava popeo na 610.Optužba za ubistvo podnesena je i protiv vlasnika jedne tekstilne radionice i protiv opštinskog inženjera u predgrađu Dake, gdje se dogodila nesreća, navodi Reuters.

Mohamed Sohel Rana, vlasnik zgrade, uhapšen je nakon četvorodnevne potrage dok je pokušavao da pobjedne preko granice u Indiju.

On je jedan od devet lica uhapšenih u vezi sa tragedijom koja se dogodila 24. aprila, kada se srušila višespratnica u kojoj su se nalazile tekstilne radionice i šoping-centar. Vlada je za ovu nesreću okrivila vlasnike zgrade i radionica.

Rana i ostali privedeni mogli bi da se suoče sa smrtnom kaznom ako se protiv njih dokažu optužbe za ubistvo.

U međuvremenu, spasilački radnici na licu mjesta kažu da su neka tijela sada već toliko izdeformisana da su pronašli samo kosti bez mesa. Od urušavanja zgrade u naselju Savar, temperatura vazduha je redovno 32 stepena Celzijusova, što dodatno otežava situaciju.

"Tijela počinju da se neprijatno osjećaju. Koristimo osvježivače vazduha, jer ne možemo da izdržimo neprijatan miris. Situacija je neizdrživa", rekao je jedan od spasilaca Mohibul Alam.

On je dodao da su tijela gotovo u potpuno raspadnutom stanju i da ih jedino identifikuju prema ličnim ispravama, navodi agencija AP.