loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Auto
(FOTO) Budućnost kakvu niste očekivali
još 25 min. čitanja
utorak, 17. April 2018.

(FOTO) Budućnost kakvu niste očekivali

/netcarshow.com

Konceptni Renault EZ-GO je više od konvencionalnog automobila. Istovremeno je i vozilo i usluga.

Dio je ekosistema pametnih urbanih sredina koje razvijaju gradovi, opštine i privatni sektori, a njegova modularna platforma omogućava upotrebu i u druge svrhe.

image
/netcarshow.com

Renault EZ-GO tek je prvi član porodice konceptnih automobila koji će se predstaviti tokom 2018. godine. Kao prvo vozilo svoje vrste Renault EZ-GO je električno robotizovano vozilo, koje omogućava dijeljenje i upotrebu bez vozača. Kreirano je za prevoz do šest putnika u urbanim sredinama, a prati ga posebna stanica koja se savršeno uklapa u okruženje. Renault EZ-GO pruža rješenje mobilnosti na zahtjev. Funkcioniše kao usluga za trenutnu rezervaciju pomoću aplikacije ili sa određenih stanica u gradu, zavisno od želja korisnika.

image
/netcarshow.com

Uslugom mogu upravljati privatne ili javne organizacije, a potencijalno može raditi 24 sata dnevno i dopunjavati privatne automobile ili čak gradski prevoz kao što su podzemne željeznice ili autobusi. Renault EZ-GO spaja fleksibilnost i udobnost putničkog automobila s efikasnošću i sigurnošću javnog prevoza.

image
/netcarshow.com

Konceptni Renault EZ-GO predstavlja Renaultovu viziju buduće usluge mobilnosti na zahtjev koja će biti prava prednost svakog grada, pa čak i njegov prepoznatljiv simbol, predstavljajući njegovu filozofiju i predanost pružanju održive i efikasne mobilnosti za svakoga.

image
/netcarshow.com

Pored toga, funkcionalni aspekti Renaulta EZ-GO omogućuju mu da u gradu ispunjava dvostruku svrhu. Prvo, pojednostavljuje putovanje za sve, bilo da je riječ o pojedinačnom prevoznom sredstvu ili o dijelu rješenja koje uključuje više vozila. Drugo, cjenovno će biti pristupačno, jer je riječ o dijeljenoj usluzi, a korisnicima će smanjiti stres i ponuditi nova rješenja, budući da više neće morati voziti, što će im osloboditi vrijeme za slobodne aktivnosti ili obavljanje posla.

image
/netcarshow.com
image
/netcarshow.com
image
/netcarshow.com

Najnovije