loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Auto
Ludilo: Iskeširao 2,1 milion eura za Ferrari u koji može samo gledati
još 25 min. čitanja
četvrtak, 14. Septembar 2017.

Ludilo: Iskeširao 2,1 milion eura za Ferrari u koji može samo gledati

/

Prototip modela LaFerrari dobio je novog vlasnika na prodajnoj aukciji kuće RM Sotheby’s, ali on neće moći da ovaj automobil vozi na javnim saobraćajnicama.

Ferrarijev posljednji top model, LaFerrari, pojavio se 2013. godine i vrlo brzo je rasprodat, s obzirom da je proizvodnja bila ograničena na samo 499 jedinica, prenosi B92. 

Automobil koji je na prodaju ponudila kuća RM Sotheby’s, potiče iz 2012. i spada u nekoliko pretprodukcijskih primjeraka. To je i jedan od prvih LaFerrarija koji je ikada napravljen u Maranelu, a kompanija ga je koristila na zatvorenim ekskluzivnim prezentacijama za kupce, koje su organizovane 2013. godine. 

Ovaj pretprodukcijski primjerak nalazi se i na skoro svim originalnim promotivnim pres fotografijama LaFerrarija.

Nedavno je prvi put ponuđen na prodaju, a Ferrari je od budućeg vlasnika zatražio da potpiše da je upoznat sa tim da je vozilo namijenjeno samo za izlaganje, a ne i za vožnju, s obzirom da nikada nije izvršena homologacija. 

Inače, cijena od 2,1 miliona eura znatno je veća od one po kojoj je prodavan produkcijski LaFerrari, a koja je startovala od 1,2 miliona eura. U međuvremenu, ovom modelu cijena je porasla, pa se rijetki primjerci koji se mogu naći na tržištu prodaju i za nekoliko puta veću sumu novca.

Najnovije