loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Auto
Najluksuznije od Mercedesa: Ovo je novi maybach S klase
još 25 min. čitanja
utorak, 13. Februar 2018.

Najluksuznije od Mercedesa: Ovo je novi maybach S klase

/Maybach

Njemački proizvođač unaprijedio je svoju najluksuzniju limuzinu za 2018. godinu, a najuočljivija promjena vidi se iz profila, s obzirom da je automobil sada duži za 254 mm (10 inča) – ukupna dužina je čak 5.461 mm, a međuosovinsko rastojanje je 3.365 mm, prenosi B92.

image
/Maybach

Kako bi se naglasila vizuelna razlika u odnosu na standardnu S klasu, nova Maybach verzija dobila je drugačiju masku hladnjaka, koja nije karakteristična za ostale Mercedese.

Rešetka se sastoji od gusto poredanih hromiranih vertikalnih lajsni, a zadržan je Mercedesova amblem na haubi i gepeku, dok je značka Maybach prisutna na C stubovima vozila.

Osim toga, otvori za vazduh na prednjem braniku obrubljeni su metalik ukrasnim elementima, a isti materijal upotrijebljen je i na zadnjem dijelu automobila, na završecima izduvnih cijevi i donjem dijelu branika.

Povećane spoljne dimenzije odrazile su se i na dodatni komfor u kabini, naročito za putnike na zadnjim sjedištima, koji su u vozilima ove klase obično i vlasnici automobila ili VIP klijenti.

image
/Maybach

Još jedna novina je dvobojna karoserija, pri čemu su krov, ali i stubovi, hauba i poklopac prtljažnika u jednom tonu, dok je ostatak eksterijera u drugom.

image
/Maybach

Dvobojna karoserija dostupna je u devet kolornih kombinacija.

Mercedes-Maybach S klase može se naručiti u dvije varijante.

Model S560 4Matic za pogon koristi turbo punjeni 4.0 V8 sa 469 ks (345 kW) i 700 Nm, dok je S650 opremljen, također, turbo punjenim 6,0 V12 agregatom koji isporučuje 630 konjskih snaga (463 kW) i čak 1.001 Nm obrtnog momenta.

image
/Maybach

Unutrašnjost je kao i do sada presvučena najskupljim materijalima dostupnim u autoindustriji, a sve je začinjeno sa još više ambijentalnog osvjetljenja nego ranije.

Novi Mercedes-Maybach S klase imaće svjetsku premijeru na predstojećem autosalonu u Genevi.