loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Auto
Svemirski dizajn borgward isabelle ostavlja bez daha
još 25 min. čitanja
četvrtak, 14. Septembar 2017.

Svemirski dizajn borgward isabelle ostavlja bez daha

/netcarshow.com

Obnovljena auto-kompanija Borgward, koja je "oživjela" 2015. nakon pola vijeka hibernacije, izložila je na frankfurtskom salonu savremenu verziju legendarnog modela isabella iz 50-tih godina prošlog vijeka.

image
/netcarshow.com

Isabella concept predstavlja modernu interpretaciju nekadašnjeg istoimenog legendarnog modela. 

U kompaniji Borgward kažu da je riječ o produženom kupeu sa po četvoro vrata i sedišta, te savremenim, skulpturalnim dizajnom, koji u sebi sažima ljepotu i najnaprednije tehnologije, prenosi B92.

image
/netcarshow.com

Koncept je dug 5 metara, širok 1,9 m i visok 1,4 metara. 

Tehnički detalji o pogonskom sistemu nisu saopšteni.

image
/netcarshow.com

Borgward, čije je sjedište u Štutgartu, u posljednje dvije godine predstavio je nekoliko pretprodukcijskih vozila iz krosover/SUV segmenta. 

U Frankfurtu je najavio da planira da uđe na njemačko tržište do kraja godine sa prvim primjercima serijskog modela Borgward BX7 TS Limited Edition. Kasnije bi trebalo da kupcima ponudi i modele BX5 i BX6.

image
/netcarshow.com

Iako ime Borgward ne znači mnogo današnjim ljubiteljima četvorotočkaša, tokom četiri decenije postojanja ovaj proizvođač ostavio je trag u automobilskoj istoriji. 

image
/netcarshow.com

Kompaniju je poslije Prvog svjetskog rata osnovao Carl F.W. Borgward. U početku je fabrika proizvodila jeftino lako vozilo na tri točka, Blitzkarren, koje je bilo popularno među malim trgovcima, a korišteno je i u njemačkoj poštanskoj službi.

image
/netcarshow.com

Ipak, ime Borgward ostalo je zapamćeno po modelima nastalim u periodu poslije Drugog svjetskog rata, kao što su hansa 1500, isabella i P100. Borgward je, pored automobila, izrađivao i kamione, autobuse, ali i razne vrste plovila, pa čak i helikoptere. 

Za 42 godine postojanja proizvedeno je više od milion automobila sa značkom ove marke.