loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Književnost
Dani antifašizma u Mostaru: Promovirana knjiga "Tito i mi, jučer, danas i sutra"  
još 25 min. čitanja
srijeda, 14. Februar 2018.

Dani antifašizma u Mostaru: Promovirana knjiga "Tito i mi, jučer, danas i sutra"  

Tito i mi je knjiga grupe autora/ADNAN DEMIĆ

U sklopu manifestacije Dani antifašizma u Centru za kulturu Mostar večeras je održana promocija knjige "Tito i mi – jučer, danas i sutra". Autori knjige, koja donosi relevantne činjenice o doprinosu Josipa Broza Tita za razvoj bivše Jugoslavije, su Esad Bajtal, Zlatko Dukić, Slavo Kukić, Salmedin Mesihović, Edhem Muftić, Mirko Pejanović, Esad Zgodić i Miodrag Živanović, a o njoj su večeras govorili Besima Borić, Slavo Kukić i Esad Bajtal.

image
Mišo Rupar i Sead Đulić

Profesor Slavo Kukić konstatovao je da je intelektualna i ljudska hraborost kad osam ljudi zajedno potpišu knjigu, posebno uzimajući da danas živimo u vremenu proboja fašizoidnih filozofija s početka prošlog vijeka.

image
Knjiga govori o doprinosu Josipa Broza Tita/ADNAN DEMIĆ

- Riječ je o filozofijama koje su već ispostavile, da tako kažem, krvavi račun i u prvoj polovici 90-tih prošlog stoljeća. Filozofijama čije se posljedice osjećaju i danas i to u svakodnevnom životu i svaki tjedan možemo pratiti kolone autobusa kojima naši mladi ljudi, sami ili obiteljski, odlaze zbog nemogućnosti da temeljem vlastitog rada osiguraju život u vlastitoj domovini. Svaki dan smo u prilici pratiti podatke koji govore o gospodarskoj aktivnosti koja nije dostigla razinu niti 70-ih godina dvadesetog stoljeća. Dakle, vratili smo se 50-ak godina unazad, kazao je.

image
Veliki broj Mostaraca na promociji/ADNAN DEMIĆ