loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Muzika
Galija objavila novi album "U raju iznad oblaka"
još 25 min. čitanja
četvrtak, 17. Maj 2018.

Galija objavila novi album "U raju iznad oblaka"

Neobičan omot novog albuma

Legendarna Galija objavila je danas novi album "U raju iznad oblaka", sa deset pjesama izraženog umjetničkog stava, u kojima stari prepoznatljiv progresivni zvuk grupe biva oplemenjen savremenim svjetskim produkcijskim rješenjima, a njene poruke dopunjuje poezija nekoliko znamenitih pjesnika.

Galija je svoj 15. studijski album "U raju iznad oblaka", kao i sve do sada u 40 godina diskografskog delovanja, objavila za PGP RTS, ovaj put na CD-u (i uskoro na digitalnim platformama), uz podršku promoterske kuće Long Play.

- "U raju iznad oblaka" je beskompromisan album. Tragali smo dugo za pesmama koje zaslužuju da se nađu na njemu. Nismo jurili hit. Razmišljali smo kako uraditi pesmu, a da pomerimo stvari dalje, popnemo se stepenik više. Bez veze je svirati stalno istu muziku. I strašno sam ponosan što smo uspeli da to postignemo, a da zadržimo prepoznatljiv zvuk Galije, kaže frontmen Nenad Milosavljević Neša.

Pored sedam pjesama na stihove Galijinog Predraga Pece Milosavljevića, Nenad Milosavljević je komponovao muziku i na poeziju tri srbijanska znamenita pjesnika - "Kad bi ti otišla iz ovoga grada" Matije Bećkovića dobila je polagano, veličanstveno zvučno ruho, "Voleo sam" Pere Zupca se uvija kao egzotični elektro pop, dok je "Don Ramiro" priča za sebe, nepravedno zapostavljenog Milorada Mitrovića (1867-1907).

Dizajn omota albuma je Dušan Majkić, foto Dragoslav Ulić Dag, model Maja Tomić.