loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Muzika
Jack White objavio novi singl i spot
još 25 min. čitanja
petak, 12. Januar 2018.

Jack White objavio novi singl i spot

Jack White

Legendarni američki rok multiinstrumentalista Jack White objavio je novi singl “Connected by Love” ispraćen atraktivnim videospotom.

Pomenuti singl će biti dio dugo očekivanog albuma “Boarding House Reach”. Video za pjesmu “Connected by Love” možete pogledati na YouTubeu. Pored pjesme “Connected by Love” na singlu se našla još jedna kompozicija sa predstojećeg albuma “Respect Commander” koja donosi sasvim drugačiju atmosferu od prve pjesme. Na promo-videu koji je White objavio prije nešto manje od mjesec, jasno je da će na izdanju biti još varijacija i fuzije žanrova, što ovom muzičaru nije strano.

Osvježen novom postavom, koja svoje korijene vuče iz hip-hop, r’n’b, soul i funk muzike, White se ovaj put okrenuo akustičnoj gitari, sintisajzeru i, naravno, vokalima. Album je sniman u New Yorku, Los Angelesu i Nashvilleu, a izvršni producent je niko drugi do Jack White. Datum objavljivanja albuma još nije poznat, ali je poznato da će biti objavljen u saradnji između Whiteove izdavačke kuće Third Man Records i legendarne britanske kuće XL Recordings.

Grammyem nagrađeni muzičar nedavno je objavio i svoje akustične snimke nastale od 1998. do 2016. godine na duplom LP-u i CD-u i u digitalnoj verziji. Album sadrži alternativne verzije, mikseve i neobjavljene snimke bendova The White Stripes i The Raconteurs, kao i solo materijala. Na ovom izdanju nalazi se i zaboravljena pjesma “City Lights”.