loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Muzika
Muzika nadahnuta umjetničkim djelima: Izašao novi album Nihada Hrustanbegovića
još 25 min. čitanja
četvrtak, 7. Decembar 2017.

Muzika nadahnuta umjetničkim djelima: Izašao novi album Nihada Hrustanbegovića

Nihad Hrustanbegović novi album/

Danas će se na globalnoj muzičkoj sceni u prodaji naći deveti solo album klasičnog harmonikaša Nihada Hrustanbegovića. Kako sam najavljuje, radi se o najdužem albumu koji je ikad komponirao i odsvirao, a u nastajanju je bio čak pet godina.

- Moj novi album inspirisalo je 12 slavnih umjetničkih djela, iza svakog stoji jedna posebna priča - pa čak i o samim umjetnicima. Naziv mu je “Between Sunrise and Sunset - Opus Magnum XII” i donosi 74 minute klasične muzike nadahnute jazzom, popom, world i filmskom muzikom, kaže Hrustanbegović.

On dodaje da je album tako dugo nastajao zato što je preživio nekoliko verzija.

- Prije pet godina komponovao sam i snimio prvu verziju albuma sa solo harmonikom, ali koji nikad nisam objavio. Ipak, izvođen je na koncertima i holandska izdavačka kuća ga je iskoristila kao inspiraciju za moj album “Četiri godišnja doba” od Vivaldija. Nakon godinu snimio sam i drugu verziju na klaviru koju također nisam objavio. Ove godine sam napokon pokušao i treći put i ovo je rezultat, objašnjava Hrustanbegović.

Album koji se sastoji od 12 pijanističkih numera od danas se nalazi u prodaji putem Amazona, Deezera, Google Playstorea i drugih servisa.

Najnovije

21/03/2018 u 7:55 h
Okus Francuske u Sarajevu
21/03/2018 u 6:00 h
Kremasti kolač s makom