loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Pozorište
Monodrama "Bh stend-drp tragedy" oduševila Vakufljane
još 25 min. čitanja
četvrtak, 14. Septembar 2017.

Monodrama "Bh stend-drp tragedy" oduševila Vakufljane

pejaković u drami govori o sebi/Boban Pejičić

Prepuna Sportska dovarana u Donjem Vakufu svjedočila je sinoć još jednoj maestralnoj izvedbi monodrame "Bh stend-drp tragedy" Josipa Pejakovića, prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih bh. glumaca.

image
Oduševljena publika/Boban Pejičić

Oko 700 Vakufljana uživalo je u monodrami koja govori o bh. svakodnevnici, ali u kojoj glumac govori i o sebi. 

Mnogobrojna publika, koja nije krila oduševljenje, Pejakovića je nagradila nezapamćenim ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

image
/Boban Pejičić

Predstavu su organizovali Općina Donji Vakuf i JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf povodom obilježavanja Dana Općine.

image
Stotine posjetilaca uživalo u izvedbi/Boban Pejičić

Već slijedeće sedmice, tačnije u srijedu, 20. septembra, sa početkom u 20 sati, monodrama će biti izvedena u Domu kulture u Ilijašu, te u četvrtak, 21. septembra, u Domu kulture u Brezi, također sa početkom u 20 sati. 

image
Oduševljena publika/Boban Pejičić

Podsjećamo, "Bh stend-drp tragedy" je praizvedbu imala 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u okviru Festivala Baščaršijske noći, a od tada je izvedena u mnogim bh. gradovima - Tuzli, Mostaru, Zenici, Kaknju, Živinicama, Kalesiji, Gračanici, Prijedoru; Jajcu...

image
Pejaković sa načelnikom Općine Donji Vakuf Husom Sušićem i direktorom JU Centar za kulturu, informisanje i sport Kenanom Hrvačićem

Predstava je 25. augusta izvedena u atraktivnom ambijentu Tvrđave u Travniku, rodnom Pejakovićevom gradu, a posebno je impresivna bila izvedba na Žutoj tabiji u Sarajevu, uz zikr derviša Urjan Dedine tekije.

Najnovije