loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: TV
TV1 uvodi nove informativne emisije
još 25 min. čitanja
ponedjeljak, 16. April 2018.

TV1 uvodi nove informativne emisije

Već mjesec kontinuirano vježbamo nastup pred kamerama

Od ponedjeljka, 16. aprila, TV1 počinje emitirati Vijesti u 12 sati.

Bit će to petominutni pregled aktuelnih i zanimljivih informacija iz BiH i svijeta. Vijesti će uređivati i voditi dosadašnje novinarke-reporterke informativne redakcije TV1 Amira Jablan, Ajla Bešlija i Medina Sipović, a pod budnim okom “starijih” iskusnih kolega, urednika Informativnog programa TV1 Kenana Ćosića, Ernada Metaja i Adema Mecavice.

Izazovan projekt

- Pojaviti se u Vijestima u ulozi voditelja za nas je velika čast, ali i odgovornost. Već mjesec kontinuirano vježbamo nastup pred kamerama. Prošle smo obuku prema strogim kriterijima direktora programa Sanjina Bećiragića, a s nama su radili još Jovanka Nina Todorović, urednici deska, kao i sve ostale kolege u TV1. Svi su zaista susretljivi, pomažu nam, uče nas, kažu složno Amira, Ajla i Medina.

Zahvalne su TV1 što im je omogućena prilika da se pokažu i dokažu u ulozi urednika/voditelja, ali najbitnije im je ipak da steknu povjerenje gledatelja.

- Radila sam kao voditeljica, u emisiji “Ekologija i mi” na TV1, ali Vijesti u 12 su daleko zahtjevniji i izazovniji projekt. Informativni program Televizije jedan, sa sigurnošću mogu potvrditi, među prvim je i najgledanijim u BiH. Stoga, moj najveći cilj je steći povjerenje naših gledatelja, naglasila je Medina Sipović.

image
Medina Sipović

- Velika mi je čast biti urednik i voditelj jedne informativne emisije. Dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje. Sud gledatelja je najvažniji. Prihvatam kritike i uvažavam ih, jer znam da samo tako mogu napredovati, kaže Ajla Bešlija.

image
Ajla Bešlija

- S obzirom na to da sam na audiciji za posao u TV1 rekla da je moj cilj jednog dana biti urednica i voditeljica Dnevnika, Vijesti u 12 sati doživljavam kao izvrsnu šansu da taj svoj cilj i počnem ostvarivati. Zahvalna sam starijim i iskusnijim kolegama koji su uvijek tu uz nas - početnike u ovom poslu - i pomažu nam. TV1 raspolaže kvalitetnim timom ljudi, od kojih zaista mogu mnogo naučiti, istakla je Amira Jablan.

image
Amira Jablan

Vizuelni identitet

- Prema analizi našeg programskog odjela, vijesti su važan dio programskog sadržaja, koji je do sada nedostajao TV1. Vijesti u 12 sati neće biti jedini novi sadržaj kada je riječ o informativnom programu TV1. U toku su pripreme za realizaciju još jedne emisije, Dnevnik u 22 sata. Na taj način ćemo zaokružiti jednu važnu programsku cjelinu, koju nismo imali do sada. Naravno, sve radimo postepeno, bez stresa, što je jako važno. Inače, Vijesti u 12 bit će prilika i da mlađe kolege vidimo u ulozi reportera koji se javljaju uživo sa važnih događaja, pojašnjava Sanjin Bećiragić, direktor programa TV1.

Vizuelni identitet Vijesti u 12 sati bit će u skladu sa prepoznatljivim elementima informativnog programa TV1.

Najnovije

23/04/2018 u 6:00 h
Čorba od koprive