loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Aktiviraj se
14.000 KM za nabavku školskog namještaja
još 25 min. čitanja
srijeda, 14. Mart 2018.

14.000 KM za nabavku školskog namještaja

proizvedeni i isporučeni školski ormarići za sve učionice/Addiko banka

Predstavnici Addiko banke uručili su ravnateljici OŠ "Ruđera Boškovića" iz Gruda školski namještaj u vrijednosti 14.000 KM. Radi se o donaciji najavljenoj povodom rođendana Addiko banke, u okviru koje su proizvedeni i isporučeni školski ormarići za sve učionice u ovoj školi.

"Podrška djeci u fokusu je naše strategije društveno odgovornog poslovanja, pri čemu su nam škole i druge institucije koje brinu o djeci nezaobilazan partner. Opredjeljenje Addiko banke je realizacija značajnije finansijske podrške kojom bi se riješio neki od problema na nivou škole u cjelini. Ovu godinu započinjemo sa donacijom školskih ormarića školi u Grudama, kako bi učenicima olakšali školovanje i omogućili zdraviji fizički razvoj", izjavila je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko banke.

image
/Addiko banka

"Ova će nam donacija značajno unaprijediti odvijanje nastavnog procesa, prvenstveno jer će učenike rasteretiti kontinuirnaog nošenja dijela knjiga, školskog pribora i opreme u školu. Ovo je još jedna u nizu mjera kojima pokušavamo olakšati pohađanje škole našim učenicima. Posebno nam je drago da je Addiko banka prepoznala naša zalaganja i finansijski ih podržala", istakla je Lucija Mikulić, ravnateljica OŠ Ruđera Boškovića iz Gruda.

Osim ove donacije, Addiko Bank dd Sarajevo je podržala i obnovu fiskulturne sale u OŠ "Mehmed beg Kapetanović Ljubušak" iz Sarajeva, čije se otvaranje očekuje uskoro.