loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Zvijezde
Glumica u trci za guvernera New Yorka?
još 25 min. čitanja
nedjelja, 20. Avgust 2017.

Glumica u trci za guvernera New Yorka?

Glumica Cynthia Nixon u seriji “Seks i grad”

U američkim medijima pojavila se informacija da bi glumica Cynthia Nixon, poznata po ulozi Mirande iz serije “Seks i grad“, mogla da se kandiduje za guvernera New Yorka. Glumica, međutim, još nije potvrdila ove navode.

image
Mnoge zapažene uloge

“Ne mogu da kažem više o tome”, rekla je Nixon na premijeri svog filma “The Only Living Boy in New York”.

Prošle sedmice The Wall Street Journal naveo je Cynthiju Nixon na listi mogućih kandidata za guvernera New Yorka.

Upitana da li je razmišljala o karijeri u politici, 51-godišnja glumica rekla je:

“Neki ljudi su pričali sa mnom o tome. Pominjali su mi to. Dakle, da.”

Podsjećamo: Cynthia Nixon, rođena 9. aprila 1966. godine je američka pozorišna, filmska i televizijska glumica nagrađivana Tonyjem i Emmyjem, a širokoj javnosti poznata je po ulozi advokatkinje Mirande Hobbes u seriji “Sex and the City”.

Nixon je rođena Njujorčanka, koja je u svijet glume ušla već sa 12 godina, ali potvrdu je dobila tek 1980. za brodvejski debi u ulozi Dinahe Lord u predstavi “The Philadelphia Story”, za koju je dobila Theatre World Award 1981. godine.

image
Imala je i brodvejski debi

Kao brucoškinja, 1984. glumila je u dva brodvejska hita reditelja Mikea Nicholsa. Godine 1988. glumila je Juliju u “Romeo and Juliet” na New York Shakespeare festivalu, kao i nekoliko uloga u “The Heidi Chronicles” na Broadwayju 1989. Godine 1994. zamijenila je Marciju Gay Harden u ulozi Harper Pitt u drugom dijelu Kushnerove predstave “Angels in America”. Pravu popularnost dobila je glumeći advokatkinju u popularnoj seriji.

Najnovije