loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Gadgeti
Savitljivi telefoni: Huawei će svoj otkriti krajem godine
još 25 min. čitanja
utorak, 17. April 2018.

Savitljivi telefoni: Huawei će svoj otkriti krajem godine

/Huawei

Prema glasinama iz Koreje, kineski proizvođač Huawei će u novembru prikazati svoj telefon sa savitljivim ekranom i na taj način bi mogli preduhitriti rivale koji, također, rade na sličnim uređajima, prenose 24sata.hr.

Iz raznih tehnoloških kompanija već nekoliko godina stižu nam vijesti i glasine o telefonima sa savitljivim ekranima koje bi mogli zaklopiti kao knjižicu i spremiti u džep. U tome je najviše prednjačio Samsung sa svojim konceptima koje su predstavili u različitim verzijama, no oni još nisu zaživjeli u verzijama za tržište. ZTE je na sajmu u Barceloni ove godine predstavio telefon sa preklopnim ekranom koji se u osnovi sastoji od dva spojena ekrana.

No, sada stižu najave da bi Huawei mogao biti taj koji će ukrasti slavu na ovome području jer bi u novembru trebali otkriti svoj savitljivi telefon i biti prvi, prenosi Tech Radar.

Korejski ETNews doznaje to od izvora koji su upoznati s Huaweijevim planovima, a prema njima je telefon još u razvoju. No, iako bi ga tada mogli vidjeti, na tržištu bi mogao biti sljedeće godine, tek nakon povratnih informacija i promjena u dizajnu. Što se samog ekrana tiče, on bi navodno trebao biti iz LG proizvodnje.

Inače, ovakvi savitljivi uređaji otvorili bi priliku za razvoj cijelog novog niza nosivih gadgeta i dizajn i integraciju mobitela u razne druge uređaje.

Najnovije