loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Gadgeti
Xiaomi Redmi Note 5 Pro: Samo za one koji žele dobre fotografije
još 25 min. čitanja
srijeda, 14. Februar 2018.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro: Samo za one koji žele dobre fotografije

Xiaomi Redmi Note/

Novi Xiaomi Redmi Note 5 Pro uhvaćen je na fotografiji zajedno s Appleovim iPhone X. Kao što se može primijetiti, vide se samo senzori kamere koji se nalaze na istom mjestu, piše Geek.hr.

Tu je još bljeskalica te metalni prsten oko senzora koji su, također, kao prepisani, ali tu sva sličnost prestaje. iPhone X građen je od stakla, dok Redmi Note 5 Pro ima metalno kućište.

Xiaomi se ovim modelom, kažu, žele približiti kupcima koji preferiraju kvalitetne fotografije, pa će baš takvi senzori biti ugrađeni u ovaj model. Dobrim željama unatoč, ostaje pitanje zašto onda kopiraju Apple kad već imaju liniju vlastitih, lako prepoznatljivih proizvoda.

Kako god, kamera na njegovim leđima imat će primarni senzor od 12 megapiksela i otvorom blende f/2.2, dok će sekundarni senzor imati 5 megapiksela i otvor blende f/2.0. Na prednjoj strani bit će Sony IMX376 s 20 megapiksela, pa će ljubitelji selfieja imati puno razloga za zadovoljstvo.

S hardverske strane se očekuje Snapdragon 636 popraćen s tri varijante radne memorije: 3, 4 ili 6 GB. Najslabija konfiguracija imat će 32 GB skladišnog prostora, dok će 4 GB i 6 GB verzije imati 64 GB interne memorije. Baterija će svima biti zajednička, a kapacitet će joj iznositi 4.000 mAh. Ako je suditi po dosadašnjim Xiaomi mobitelima koje smo imali na recenziji, autonomija će biti impresivna.

Softver je, očekivano, MIUI 9 temeljen na Androidu 7. Uređaj je predstavljen danas u Indiji, gdje će biti primarno tržište za Redmi Note 5 Pro. Još nema informacija kad će biti dobavljiv na našim prostorima.

Najnovije