loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Gaming
Danas izlazi Kindgom Come Deliverance i dolazi uz veliku zakrpu
još 25 min. čitanja
utorak, 13. Februar 2018.

Danas izlazi Kindgom Come Deliverance i dolazi uz veliku zakrpu

Kindgom Come Deliverance

Danas izlazi RPG u kojem je razvojni tim stavio veliki naglasak na historisjki tačne i realistične sadržaje, a za sve tri verzije igre pripremljena je velika zakrpa.

image
Kindgom Come Deliverance

Kingdom Come: Deliverance je prije četiri godine tražio sredstva za razvoj putem Kickstarter kampanje. Igračima se jako svidjelo ono što razvojni tim Warhorse Studios želi napraviti, tako da su novci uspješno prikupljeni, a tim marljivo radi na igri od tada.

Sutra će svi oni koji su podržali razvoj na Kickstarteru ili kupili igru putem službenih stranica konačno moći zaigrati gotovu verziju igre, ali će prije nego što uskoče u srednjovjekovni svijet morati preuzeti dodatnih 25 gigabajta koji stižu u obliku zakrpe. Zašto se tim odlučio na taj potez, objasnili su u izjavi:

"Realnost produkcije igara za konzole je nužno pripremanje verzije za izlazak približno tri mjeseca prije nego što će ona zapravo biti dostupna. Mogli smo ta tri mjeseca iskoristiti za odmor ili pripremu dodatnog sadržaja kojeg bi vam prodali kao DLC, no odlučili smo još poraditi na verziji koju ćete moći zaigrati kad igra izađe. Rezultati se mogu vidjeti u boljim animacijama, balansiranosti questova, boljoj progresiji, a uz to igra radi bolje i stabilnija je i uspjeli smo sve ostale aspekte igre polirati", napisao je izvršni producent Martin Klima i dodao kako ta odluka naravno ima i negativnu stranu.

image
Kindgom Come Deliverance

Ona stiže u obliku ove velike zakrpe, no Klima kaže kako cijeli tim smatra da nakon četiri godine vrijedi pričekati malo dulje dok se ona preuzima jer će pretvoriti Kingdom Come: Deliverance u iskustvo koje igrači zaslužuju.

image
Kindgom Come Deliverance

Ako niste upoznati s ovim RPG-om, on prati priču kovačevog sina koji kreće u osvetnički pohod nakon što mu razbojnici ubiju roditelje i većinu ostalih stanovnika u njegovom selu. Ono na što je Warhorse posebno obratio pažnju jesu historijski tačne lokacije i ličnosti (radnja se odvija u Kraljevini Bohemiji za vrijeme vladavine Žigmunda Luksemburškog), kao i na realističnu grafiku i srednjovjekovnu borbu.

Kingdom: Come Deliverance izlazi danas za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na sve tri platforme se prodaje po cijeni od 49,99 eura. Više informacija o svijetu kojem je Warhorse Studios stvorio možete pronaći na službenim stranicama, dok najnoviji objavljeni trailer možete pogledati ispod teksta, prenosi BUG.HR