loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Gaming
Gaming kalendar: Robin Hood - The Legend of Sherwood proslavlja rođendan
još 25 min. čitanja
utorak, 14. Novembar 2017.

Gaming kalendar: Robin Hood - The Legend of Sherwood proslavlja rođendan

Robin Hood – The Legend of Sherwood

Na današnji dan, prije tačno 15 godina, dobili smo jednu od rijetkih igara na temu engleskog odmetnika Robina od Locksleyja.

Fascinantno je kako legenda o Robinu Hoodu i dan danas živi kroz filmsku industriju.

image
Robin Hood – The Legend of Sherwood

Priču o engleskom odmetniku već su ispričala dva poznata filma i nekoliko parodija na iste, a za 2018. godinu sprema nam se novi uradak.

U svijetu videoigara situacija nije ni približno ista. Sve igre o Robinu Hoodu izašle su prije zadnjeg desetljeća, a najnovija (Volume) uopće nije izravno vezana za tu tematiku već je samo inspirirana njome.

image
Robin Hood – The Legend of Sherwood

Jedna od zadnjih dobrih igara o Robinu Hoodu bila je The Legend of Sherwood iz 2002. godine, koja je izašla baš na današnji dan za PC platformu.

Bila je to RTT igra u režiji njemačkog Spellbounda, zaslužnog za kultni Desperados. Iako je Robin Hood bio orijentiran stealthu baš kao i Desepradosi, u njemu ste mogli poživjeti i kada vas neprijatelji okruže. Kontrolirali ste partiju u kojoj su se nalazili različiti likovi poput Malog Johna, fratra Tucka, Willa Scarletta i Djeve Marion.

Uprkos dobrim ocjenama, igra nikada nije doživjela ekspanziju niti je zaživjela izvan PC platforme. Danas se može nabaviti i zaigrati na Steamu i GOG-u, prenosi HCL.HR

Najnovije

22/04/2018 u 2:30 h
Povratak u prirodu
22/04/2018 u 2:00 h
Veganske bjelančevine