loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Gaming
PES 2019 šokirat će igrače
još 25 min. čitanja
subota, 13. Januar 2018.

PES 2019 šokirat će igrače

PES 18

Svake godine iz Konamija stižu najave kako će novi PES biti bolji od prošlogodišnjeg i da će se moći u svakom aspektu mjeriti s FIFA-om. Međutim, kada krenu pristizati prodajni rezultati, FIFA ostaje dominantna, pogotovo na zapadnom tržištu.

Adam Bhatti, Community Leader za Evropu u Konamiju najavljuje kako s novim PES-om žele pozitivno iznenaditi igrače i da će to pokušati činiti svakim novim izdanjem igre. Bhatti je došao u Konami 2013. i napravio brojne pozitivne promjene. Na novoj poziciji Bhatti će još više utjecati na donošenje ključnih odluka, a kako bi sudjelovao u cijelom procesu izrade igara, preselio se u Tokio, gdje se nalazi sjedište Konamija.

Bhatti je također u julu prošle godine izjavio kako će PES 2018 biti bolja igra od FIFA-e 18 te, iako će se dio publike s njime i složiti, prodajni rezultati mu ne idu u korist. Više prodanih primjeraka ne znači da je igra bolja od neke druge, već da je uspješnija.

image
PES 18

U intervju za GamesRadar Bhatti tako navodi kako je PES 2018 zabilježio bolje rezultate nego prošlogodišnje izdanje te da je posebno zadovoljan rastom u Španiji i Francuskoj, ali i kako je PES 2018 samo najava promjena koje nas očekuju. Najpopularniji mod je myClub, dok modovima za jednog igrača u PES-u kvaliteta sustavno opada već nekoliko godina. Vjerovatno će modovi za više igrača biti smjer u kojem će krenuti i PES.

Fokus nadolazećih PES igara i dalje će biti igrači, ali sada još u većoj mjeri. Cilj je uz odličnu nogometnu simulaciju svim igračima ponuditi jednaku kvalitetu u drugim segmentima igre, kao što su lige, natjecanja, kupovi, licence, itd. Naravno, kako bi to uspjeli, neke druge segmente morat će žrtvovati. Ukratko, čini se kako će PES sve više ličiti na FIFA-u.

S druge strane, EA Sports najavljuje kako razmišlja o odustajanju od godišnjih izdanja igre i da želi FIFA-u pružiti kao uslugu koju će svakodnevno razvijati i unaprjeđivati. Izgleda da u Konamiju nisu došli do istog zaključka.

PES 2019 trebao bi izaći u rujnu 2018. vjerojatno tjedan ili dva prije službenog izlaska nove FIFA-e, prenosi INDEX.HR