loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Gaming
Scavengers je nova igra tvoraca Haloa i Battlefielda
još 25 min. čitanja
srijeda, 14. Mart 2018.

Scavengers je nova igra tvoraca Haloa i Battlefielda

Scavengers

Novi razvojni tim Midwinter Entertainment za svoj debitantski projekt odabrao je vrlo ambicioznu pucačinu u post-apokaliptičnom okruženju.

U zadnje dvije godine brojni su developeri htjeli uzeti dio kolača iz MOBA i hero shooter žanrova. Ove godine interes je prešao na battle royale igre. U nekoj bližoj budućnosti popularnost možda padne na kombinaciju tih žanrova, a jedna od prvih igara koja ju nastoji ostvariti zvat će se Scavengers.

image
Scavengers

Scavengers je upravo najavljeni, visokobudžetni projekt novog studija Midwinter Entertainment kojega predvodi Josh Holmes, bivši voditelj 343 Studiosa i kreativni direktor novijih igara Halo serijala. Radi se o pucačini iz trećeg lica, te igri znanstveno-fantastične tematike u kojoj se grupa preživjelih ljudi bori u post-apokaliptičnom svijetu nakon kataklizme.

Developeri svoj Scavengers nazivaju “ko-ompetitivnom” igrom, što znači da je u isto vrijeme i kooperativna i kompetitivna. Sam koncept dizajniran je prema Warzone modu iz Haloa 5, što znači da će igrači moći slobodno istraživati jednu veliku mapu i boriti se protiv AI kontroliranih neprijatelja, no povremeno će naletjeti i na druge igrače.

U suštini, igra obećava isto ono što je Ubisoft htio ostvariti s The Divisionom, prije nego je PvP odvojio u zasebnu regiju. Ono zbog čega bi Scavengersi mogli uspjeti u spajanju PvE i PvP modela jest oslanjanje na SpatialOS platformu u oblaku koja je trenutno još u beta testiranju, a developerima omogućava podjelu akcije u istom svijetu na više različitih servera. Developer također obećava inteligentno kretanje protivnika po mapi kakvo inače ne bi bilo dostupno u tradicionalnoj klijent-server arhitekturi.

Scavengers za sada nema zacrtan datum izlaska, a nije otkriveno ni na kojim će se platformama igra pojaviti, prenosi HCL.HR