loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Gaming
South Park The Fractured But Whole je ostavio dobar dojam, no ništa više od toga
još 25 min. čitanja
utorak, 21. Novembar 2017.

South Park The Fractured But Whole je ostavio dobar dojam, no ništa više od toga

South Park The Fractured But Whole

Drugi nastavak igrivog South Parka sadrži sve što treba da bi ljubitelje ove animirane satire privukao, no kao i u slučaju izvornika, ostatak igrača nema u njemu što tražiti.

Volimo se smatrati velikim fanovima South Parka na temelju gutanja svake epizode prije 15, 20 godina i plakanja od smijeha, uz obavezno prepričavanje novih dogodovština svima oko sebe, korištenju repetitivnih fraza Cartmana i ekipe u društvu i, primjerice, uzvikivanja “Timmy!” nakon čašice više, što nam je ostalo u rječniku do današnjih dana. Kao takvi, i sami smo zgroženi ocjenom koju dajemo, jer iako solidna, nije realna – ipak je to interaktivni South Park sa svim svojim vrlinama (i manama).

image
South Park The Fractured But Whole

Nažalost ili na sreću, opisu smo morali pristupiti i sa stajališta gamera, što poprilično mijenja čitavu priču, tako da je krajnja ocjena nekakav prosjek između ta dva gledišta.

Svi oni koji su prije tri godine zaigrali prethodnika, South Park: The Stick of Truth, znaju što mogu očekivati jer je, barem površinski, nastavak The Fractured But Whole identičan. Namjerno kažemo površinski, jer iako je raspored kuća u gradu jednak onom iz prvog dijela i sve se odvija u nekom kvazi 2,5D okruženju, uz klasične animacije likova, koje ne odudaraju od onih viđenih u animiranom serijalu, neke razlike zbog kojih ovo izdanje djeluje ispoliranije i zabavnije postoje.

Umjesto da nas igra stavi u ulogu jednog od postojećih likova poput, na primjer, iritantnog debeljka, sami odlučujemo o tome kako će naš New Kid izgledati i u kojem će se smjeru razvijati. Priča je, pak, evoluirala iz parodije Lord of the Ringsa ili nekog sličnog fantazijskog uratka, u trenutačno popularnu domenu superjunaka. Naime, novu prijetnju predstavlja misteriozan nestanak mačaka u gradu, i očito je da ih netko otima, zbog čega Cartman, a tko drugi, dolazi na ideju osnivanja junačke družbe koja će razotkriti počinitelja.

On sâm naziva se The Coon i mješavina je rakuna i čovjeka, a svoju skupinu imenuje, logično, Coon and Friends. Svaki lik kojeg otključamo ima vlastite supermoći, koje će koristiti u vanjskom svijetu za rješavanje zagonetki, koje, realno rečeno, nisu preteške, kao i tokom bitaka koje su doživjele neke promjene.

image
South Park The Fractured But Whole

Puštanje vjetrova je, dakako, ponovno zastupljeno, i na njemu je još veći naglasak, s obzirom na to da nadogradnjom možemo pokrenuti prematanje vremena unatrag kako bismo poništili protivnički potez, pauzirali akciju za dodatni napad ili, u krajnjem slučaju, prizvali vlastitu kopiju iz prošlosti. Prvih nekoliko puta djeluje zabavno, no stražnjice i sve vezano uz njih toliko se ponavljaju da postaje monotono, pogotovo ako niste ljubitelj karakterističnog “southparkovskog” humora koji na momente zna iznenaditi genijalnošću. Sve u svemu, na nas je South Park ostavio dobar dojam, no ništa više od toga, a fanovi serijala mirne mu duše mogu dodati kakvih desetak posto, prenosi BUG.HR