loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Gaming
Video igrica koja je šokirala svijet: Objašnjenje autora još gore
još 25 min. čitanja
četvrtak, 12. Oktobar 2017.

Video igrica koja je šokirala svijet: Objašnjenje autora još gore

Dirty Chinese Restaurant

U kontroverznoj video igrici igrači se nalaze u ulozi kineskog kuhara koji juri i ubija mačke zbog mesa, pritom se trudeći da ne bude deportovan.Igricu je napravila kompanija Big-O-Tree čiji je slogan “politička korektnost je jako dosadna“ u kojoj igrači pokušavaju da „ubiju“ što više mačaka i pomognu kuharu da izbjegne policiju.

“O, ne. Policija je došla da deportuje tvoje radnike“, navodi se u igrici, a to je ujedno i trenutak kada kuhar mora da ih podmiti.

image
Dirty Chinese Restaurant

Osim nasilja nad životinjama i podmićivanja, promoviše se i kockanje u restoranu. Budući da je javnost oštro reagovala na igricu koja je prvenstveno namijenjena djeci, oglasila se i kompanija.

“Naša igrica je satirična i komična, a na njeno stvaranje su uticali klasični politički inkorektni projekti na kojima smo odrasli, poput ’South Parka’, ’All in the Family’, ’Stanford & Son’, ’Family Guy’, ’Simpsons’ i ’Chappelle’s Show’. Također, slušamo i Jay-Zija. Igrica nikako ne oslikava kinesku kulturu“, navodi se u saopštenju, prenosi B92

 

Najnovije