loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nove tehnologije
600.000 korisnika se usprotivilo novom izgledu i funkcijama popularne aplikacije
još 25 min. čitanja
utorak, 13. Februar 2018.

600.000 korisnika se usprotivilo novom izgledu i funkcijama popularne aplikacije

Snapchat/Pixabay

Više od 600.000 ljudi potpisalo je peticiju kojom traže od Snapchata da ukloni promjene koje je nedavno napravio i vrati stari dizajn, piše The Guardian.

Posljednja intervencija kad je dizajn u pitanju predstavljena je prošle sedmice i tiče se razdvajanja medijskog sadržaja od onog kojeg objavljuju prijatelji kao i nekih promjena u samom sučelju.

Snapchat Stories – video i fotografije koje korisnici razmjenjuju i koji nestaju nakon 24 sata – sad se pojavljuju u individualnim Snapovima i u direktnim porukama.

Peticiju pod nazivom "Uklonite nove Snapchat update" koju se može pronaći na Change.com, kreirao je korisnik iz Australije Nic Rumsey.

"Mnogi korisnici smatraju da najnovije promjene ne čine korištenje Snapchata lakšim i ugodnijim. Štoviše, mnoge zadaće su sada teže", kaže Nic.

"Mnogi korisnici su frustrirani i odlučili su vratiti se na VPN app kako bi mogli koristiti stari Snapchat. Ova peticija ima za cilj uvjeriti Snap Inc da ukloni najnovije promjene i vrati je u prvotni oblik."

Nove promjene su sablaznile milenijalce i mnoge slavne osobe koji kažu da je sučelje sada zatrpano svim i svačim te komplicirano za korištenje.

U komentarima ispod peticije jedan je korisnik napisao:

"Potpisujem peticiju jer mi je Snapchat omiljena aplikacija, svi moji prijatelji je koriste. Nove promjene aplikaciju su učinile zbunjujućom i djetinjastom i ozbiljno razmišljam da je prestanem koristiti."

Neki su svoje nezadovoljstvo izrazili i na Twitteru: