loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nove tehnologije
Facebook ukida funkcije koje su nam išle na živce
još 25 min. čitanja
utorak, 21. Novembar 2017.

Facebook ukida funkcije koje su nam išle na živce

/

Iz Facebooka stiže najava kako će postepeno ukinuti pozivnice trećih strana, funkciju koju su često koristile (i ponekad zloupotrebljavale) kompanije koje stoje iza igara kao što su Farmville i Bejeweled, prenosi tportal.hr.

Ako ste poput nas, vjerovatno ste već odavno blokirali sve ili bar većinu pozivnica trećih strana jer su vam stalno zakrčavale news feed i broj obavijesti dizale u nebesa.

Neko su vrijeme bile neizbježni dio iskustva korištenja najveće društvene mreže svijeta, ali ne možemo reći kako nam nedostaju. Tako da nećemo pustiti suzu za njima ni kad posve nestanu, što bi se trebalo dogoditi 6. februara 2018. godine.

U Facebooku se, također, spremaju srezati još nekoliko funkcija, poput dugmadi za Like trećih strana, što znači kako više nećete moći lajkati stranicu dok ste u drugoj aplikaciji već ćete morati doći na stranicu na Facebooku.

Cipelu će dobiti i dugme Follow, kao i funkcija koja omogućava komentiranje na vanjskim web odredištima koristeći korisnički račun pri Facebooku.