loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nove tehnologije
Nova opcija stigla na LinkedIn: Ovako ćete je koristiti
još 25 min. čitanja
utorak, 17. April 2018.

Nova opcija stigla na LinkedIn: Ovako ćete je koristiti

ilustracija/

Poslovna aplikacija dobila je neobičnu funkciju koju su popularizirale "razigranije" društvene mreže poput Facebooka, prenosi tportal.hr.

LinkedIn je prije svega stvoren za stvaranje poslovnih poveznica s ljudima, što obično znači da sve mora biti dosta formalno ili u granicama kreativnosti. Posljednja skupina bit će oduševljena uvođenjem GIF-ova koji su se, iskreno, uspostavili kao vrlo neformalni oblik komunikacije unutar iMessagea, Messengera, WhatsAppa i drugih aplikacija za čavrljanje.

Kompanija ovaj potez opravdava objavom na službenom blogu koja glasi: "Novoj generaciji profesionalaca vizuelna komunikacija pomoću GIF-ova i emotikona predstavlja univerzalni jezik". Linkedin je GIF-ove odlučio uvesti uz pomoć Tenora koji je, u slučaju da ne znate za njega, alat za pretraživanje animiranih GIF-ova koji svakog mjeseca procesira preko 12 miliona pretraga. Također, nedavno ga je kupio Google.

Integriranje Tenora u poruke za Linkedin znači da ćete svojim poslovnim partnerima moći na licu mjesta moći odgovoriti savršenom animacijom debele bebe, razigranog psa, umornog Miniona ili namrštenog Chucka Norrisa.

Ovo možete napraviti traženjem konkretnog GIF-a ili skrolanjem kroz one popularnije. U svakom slučaju Linkedin vam daje priliku vizuelno se izraziti, makar je sam po sebi zadnje mjesto gdje biste to išli raditi.

LinkedIn mogućnost slanja GIF-ova u svoj Messenger uvodi tokom idućih nekoliko sedmica. Ako već imate pristup ovoj funkciji, u chatu ćete imati tipku GIF. Pritisnite na nju i oplemenite svoj poslovni život hrpom prilično neprikladnih animacija.

Najnovije