loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nove tehnologije
Novi WhatsApp dolazi uskoro i biće potpuno drugačiji
još 25 min. čitanja
petak, 12. Januar 2018.

Novi WhatsApp dolazi uskoro i biće potpuno drugačiji

/Pixabay

Poslovnjački WhatsApp sve je bliže svojoj finalnoj verziji. Radi se o aplikaciji koja je u cijelosti odvojena od "standardnog" WhatsAppa, što negira neke od priča o tome da će poslovni model biti integriran u "osnovnu verziju" globalno popularne komunikacijske aplikacije, prenosi tportal.hr.

Standardni WhatsApp koriste milioni korisnika smartfona diljem svijeta, a njegova verzija za poslovnjake imat će niz specifičnih funkcija specijaliziranih za kontaktiranje i komunikaciju s potrošačima. WhatsApp Business još nije izašao, no njegova beta-verzija dostupna je za download u izabranim regijama.

Najnovija verzija bete izašla je nedavno, što znači da je app sve bliže globalnom izlasku, pišu insajderi iz WABetaInfoa. Nadogradnja uvodi novu opciju pod imenom Labels koja vlasniku omogućuje da jednostavnije prate narudžbe i proces dostave velikom broju korisnika/kontakata. Tako aplikacija ima specijalne oznake za narudžbe, plaćanje, s time da korisnik može stvarati svoje posebno podešene oznake kako bi si olakšao rad.

Konačno, logo WhatsApp Businessa bit će sličan kao onaj standardnog WhatsAppa, s time da će se lik telefonske slušalice zamijeniti velikim slovom "B". Kada poslovni WhatsApp izađe, korisnici će moći preko njega kupovati, pa čak zaprimati obavjesti poput vremena leta, trajanja dostave, plaćenih računa i tako dalje.

WABetaInfo, također, naglašava da znatiželjni korisnici ne skidaju ništa prije nego što Facebook službeno objavi izlazak aplikacije. Play Store već neko vrijeme, naime, ima lažnu aplikaciju WhatsApp Business koja u sebi sadrži malware.