loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nove tehnologije
WhatsApp ponovo eksperimentiše
još 25 min. čitanja
utorak, 21. Novembar 2017.

WhatsApp ponovo eksperimentiše

/

WhatsApp je dugme za snimanje i slanje glasovnih poruka uveo još 2013. godine. Od tada pa sve dosad nisu se njime posebno bavili, prenosi tportal.hr.

No, zato sada eksperimentiraju sa funkcijom koja će omogućiti snimanje glasovnih poruka bez korištenja zasebnog dugmeta.

Evo kako bi to trebalo funkcionirati. Kada počnete snimati glasovnu poruku WhatsApp će prikazati novo klizno sučelje za dugme s mikrofonom. Nakon otprilike pola sekunde bit će vam ponuđeno da potegnete prstom po ekranu prema gore kako biste zaključali snimanje i snimali bez korištenja dugmeta, otkrio je WABetaInfo.

Pritom ćete moći listati po prethodnim porukama dok razgovarate, za slučaj da - primjerice - trebate provjeriti podatke o kojima pričate ili se podsjetiti šta trebate reći.

Nova funkcija dolazi s ograničenjima. Dok je aplikacija zaključana za snimanje nećete moći pregledavati slike i video (iako bi korisnici iPhonea mogli iskoristiti funkciju 3D Touch kako bi ih pogledali), kao i tipkati tekst.

Također, nećete moći pregledavati druge razgovore. Pokušate li, moguće je kako će snimka koju bilježite biti automatski obrisana.

Zasad još nije poznato kad će tačno nova funkcija postati dostupna, a trenutno je testiraju, piše Next Web.

Najnovije

21/03/2018 u 7:55 h
Okus Francuske u Sarajevu
21/03/2018 u 6:00 h
Kremasti kolač s makom