loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Hrana i piće
Goveđi gulaš
još 25 min. čitanja
srijeda, 22. Novembar 2017.

Goveđi gulaš

Potrebno:

• 1/3 šolje maslinovog ulja

• 3 glavice luka

• 1.100 g govedine, srednje masne

• 2 male kašike soli

• 2 male kašike ljute paprike

• 1 mala kašika origana

• 1 vezica ruzmarina

• 3 šolje vode

• 1 kašika pšeničnog brašna

• 4 kašike koncentrata paradajza

Priprema:

Stavite u tavu s uljem četvrtine luka i pola kašičice soli pa pirjajte 3 do 4 min. Dodajte kockice govedine, poslažite ih u jednom sloju, pospite s pola kašičice soli, paprikom, origanom i ubacite ruzmarin.

Pokrijte tavu i ne miješajte. Nakon pola sata malo otkrijte tavu i promiješajte luk. Kuhajte tako još pola sata. Kada se sokovi zgusnu, pripremite umak. Izlijte vodu u posudu i dodajte brašno.

Stavite na laganu vatru i miješajte dok grudice ne nestanu, a onda umiješajte pastu. Miješajte dok smjesa ne zakuha pa je ulijte u tavu s mesom i promiješajte. Zakuhajte, pokrijte i kuhajte 45-60 min dok meso ne omekša, piše gastro.hr.