loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Hrana i piće
Juha od kiselog vrhnja
još 25 min. čitanja
nedjelja, 13. Avgust 2017.

Juha od kiselog vrhnja

Potrebno:

• kašika maslaca

• kašika brašna

• juha od kostiju ili

juha od povrća

• kiselo vrhnje

• peršun

• žumance

• sok od limuna

Priprema:

Kašiku maslaca ili druge masnoće zagrijati na štednjaku. U zagrijanu masnoću dodati kašiku brašna. Zapršku ostaviti bijelom, pa je zaliti juhom od kostiju, goveđom juhom ili vodom u kojoj se kuhalo povrće. Dodati u juhu kiselo vrhnje, sitno sjeckano peršunovo lišće i kuhati dalje. Začiniti je jednim žumanjkom, kiselim vrhnjem i sokom od limuna. Zasebno poslužiti kruh pržen na masnoći ili maslacu.

Savjet: U slanim jelima kiselo vrhnje izoštrava i naglašava postojeće okuse jela. Kada se dodaje u vruća jela poput umaka i juha, može se dogoditi da se zgruša. Ako želite spriječiti tu pojavu, kiselo vrhnje nakon dodavanja ne biste trebali dalje kuhati, odnosno dozvoliti da zavrije, već ga samo ugrijati.