loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Hrana i piće
Juha od kiselog vrhnja
još 25 min. čitanja
nedjelja, 13. Avgust 2017.

Juha od kiselog vrhnja

Potrebno:

• kašika maslaca

• kašika brašna

• juha od kostiju ili

juha od povrća

• kiselo vrhnje

• peršun

• žumance

• sok od limuna

Priprema:

Kašiku maslaca ili druge masnoće zagrijati na štednjaku. U zagrijanu masnoću dodati kašiku brašna. Zapršku ostaviti bijelom, pa je zaliti juhom od kostiju, goveđom juhom ili vodom u kojoj se kuhalo povrće. Dodati u juhu kiselo vrhnje, sitno sjeckano peršunovo lišće i kuhati dalje. Začiniti je jednim žumanjkom, kiselim vrhnjem i sokom od limuna. Zasebno poslužiti kruh pržen na masnoći ili maslacu.

Savjet: U slanim jelima kiselo vrhnje izoštrava i naglašava postojeće okuse jela. Kada se dodaje u vruća jela poput umaka i juha, može se dogoditi da se zgruša. Ako želite spriječiti tu pojavu, kiselo vrhnje nakon dodavanja ne biste trebali dalje kuhati, odnosno dozvoliti da zavrije, već ga samo ugrijati.

Najnovije

Slični tekstovi po tagovima