loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Hrana i piće
Medeni pupoljci
još 25 min. čitanja
srijeda, 15. Novembar 2017.

Medeni pupoljci

Potrebno:

• 400 g oštrog brašna

• 150 g maslaca

• 1 kašika sode bikarbone

• 20 g šećera

• 2 jaja

• 5 kašika meda

• 100 g mljevenih oraha

• 2 kašike cimeta

• 1 mala kašika ruma

• malo muskatnog oraščića

Priprema:

Brašno izmrvite s maslacem, dodajte sodu bikarbonu, šećer, jaja, med, mljevene orahe, malo ruma i muskatni oraščić. Sve dobro zamijesite. Tijesto treba da odstoji oko 1 sat. Zatim oblikujte kuglice veličine oraha, stavite ih u namašćen pleh, ne previše gusto, u sredinu kuglice možete staviti polovinu ili četvrtinu oraha, pa pecite oko 15 minuta na 200 stepeni.

Savjet: Biskvitno tijesto se priprema od jaja, brašna i šećera koji predstavljaju temelj kolača. Dodavanjem ostalih sastojaka tijesto postaje teže, ali svejedno mora ispasti rahlo i mekano. Prilikom pripreme obratite pažnju da prosijete brašno i da su jaja svježa.