loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Hrana i piće
Mousse kolač sa lješnjacima
još 25 min. čitanja
srijeda, 14. Februar 2018.

Mousse kolač sa lješnjacima

Potrebno:

Za tijesto:

• 150 g tamne čokolade

• 50 g mliječne čokolade

• 160 g maslaca

• 5 bjelanjaka

• 2 g soli

• 5 žumanjaka

• 100 g šećera

• 1 vanilin-šećer

• 110 g mljevenih lješnjaka

• 1 puding od čokolade

• 2 g praška za pecivo

Priprema:

Čokoladu razlomite na komadiće i zajedno s maslacem otopite na pari pa ostavite da se hladi.

Bjelanjcima dodajte so i istucite čvrst snijeg. Žumancima dodajte šećer i vanilin-šećer te miješajte električnim mikserom dok smjesa ne postane bjelkasta, tada u nju umiješajte smjesu od čokolade i maslaca i snijeg od bjelanjaka. Mljevene lješnjake pomiješajte sa praškom za pecivo i dodajte u prethodnu smjesu. Lagano u smjesu umiješajte sadržaj vrećice pudinga od čokolade. Kalup za torte promjera 26 cm obložite papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stepeni oko 30 minuta.

Prije posluživanja mousse ohladite i ukrasite mousse kolač kakaom u prahu.