loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Hrana i piće
Priprema voća za kolače
još 25 min. čitanja
subota, 20. Januar 2018.

Priprema voća za kolače

Voćne kolače možete pripremati i sa zamrznutim voćem. Zamrznute plodove posložite po biskvitu koji ste prelili skuhanim preljevom za torte. Od topline preljeva voće će se otopiti, a biskvit se neće razmočiti.

Začinsko bilje poput kopra ili vlasca fino nasjeckajte, pomiješajte s kiselim vrhnjem i zamrznite u posudicama za pravljenje leda. Tako ćete zimi imati sjajan začin za dresinge i razna variva.

Kako biste ih filetirali narandžama, gore i dolje izrežite “poklopac”, a potom koricu okomito odrežite u nekoliko traka, tako da uklonite i bijelu kožicu. Na kraju između pregrada izrežite kriškice čistog mesa narandže.

Ko ne voli miris morskih riba, treba kod čišćenja iznutra odstraniti crnu tanku kožicu, a ribu iznutra natrljati solju i octom ili sokom od limuna. Ako je juha preslana, u nju stavite oguljeni sirov krompir i prokuhajte petnaestak minuta. Ako meso stavite u hladnu vodu, juha će biti ukusnija. Vrijedi i obrnuto, ako ga stavite u vruću vodu, ukusnije će biti meso.

Želite li tamniju goveđu juhu, u nju dodajte koricu od luka ili nekoliko kriški luka prije kuhanja popržite na malo masti. Želite li lijepu i bistru goveđu juhu, mrkvu najprije popržite na malo masnoće, pa dodajte vodi u kojoj se kuhaju meso i ostatak povrća. Ako je juha premasna, u nju na nekoliko minuta stavite komad starog kruha. On će upiti suvišnu masnoću.

Juhu možete odmastiti i tako da u nju prilikom kuhanja uronite hladnu kašiku na koju će se hvatati masnoća. Kašiku isperite toplom vodom, pa ohladite pod mlazom hladne vode i ponovite postupak.

Čini li vam se meso domaće peradi pretvrdo, možete ga omekšati. Natrljajte utrobu šećerom i ostavite da odstoji 12 sati. Nakon toga ga dobro operite, osušite i pripremite na uobičajen način. Meso će biti iznenađujuće nježno i meko. Ako ste zagrizli ljutu papriku, nemojte piti vodu jer ćete još jače osjetiti ljutinu. Radije na jezik stavite malo soli, ona će ljutinu ublažiti.

Nemate li praška za pecivo, uzmite rum. Tri do četiri kašičice ruma tijestu će dati isti učinak kao i prašak za pecivo. Ako je sir postao tvrd i suh, treba ga staviti u mlijeko.

Najnovije

Slični tekstovi po tagovima