loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Moda i ljepota
Kako dame biraju torbe ili torbice?
još 25 min. čitanja
nedjelja, 14. Januar 2018.

Kako dame biraju torbe ili torbice?

Ema Avdić / Damir Ćumurović

Ženska torba je postala modni dodatak bez kojeg dame ne mogu zamisliti svoj outfit. Svake godine modni dizajneri nas uspijevaju iznenaditi novim oblicima, veličinama i materijalima torbica. Nezavisno šta diktiraju modni trendovi i dizajneri, većina dama se odluči za onu koja najviše pristaje njenom stilu odijevanja i njenoj osobnosti.

Odabir modela torbice može se podijeliti na dobne skupine, mlade dame imaju svoj način odabira te više naginju da to budu in i trenutno trendy model. Djevojke biraju torbice koje su u većini slučajeva sa naglašenim printom, dugim ramenom i dodatkom kratkog remena, kreativnim vezom po njima i još mnogo drugih interesantnih detalja. Detalji čine čuda te se mlade dame znaju odlučiti za kupovinu sličnog modela s nekoliko različitih aplikacija.

image

Kada smo kod dama srednjeg doba, kako godine iskustva i već izgrađenog modnog stila čine svoje, tako se i odlučuju za klasične, decentnije modele. Modele koji se mogu lakše kombinirati kako u poslovnom outfitu, tako i u svakodnevnim aktivnostima. Pored ovoga, jako bitan faktor za njih je kvalitet materijala i njegova dugotrajnost, radije će se odlučiti na kvalitetan i klasični model torbice nego trendy opcije.

Kako se modni trendovi mijenjaju iz godine u godinu, ono što je interesantno je da se trend male i kompaktne torbe ponavlja već nekoliko godina. Iako se dnevne aktivnosti ne mogu zamisliti bez super size torbe, u koju možemo staviti sve što smo zamislili da nam je potrebno u toku dana, neseser sa osnovnim makeupom, novčanik i sve one potrebne stvarčice. Ovaj trend malih torbi se nastavlja i ove godine. Tokom 2018. svi modeli malih torbi, sportske, ranci, elegantne te poslovne torbice su in. Ove praktične torbe se odlično uklapaju u sve odjevne kombinacije.

image

Za sve one koji vole vintage modele tu su okrugle torbice sa cvjetnim motivima, torbe sa resama i prugama. Pastelne boje su in ove godine, odlična boja koja se vrlo lako kombinira i interesantno djeluje. Torbe u ovoj boji smo imali priliku vidjeti i na revijama svjetskog modnog brenda kao što je Tom Ford. Mikro trendy torbice sa dugačkim remenom će postati dio svakodnevnog outfita. Male torbe u obliku kocke također su hit u ovoj godini i najviše se pojavljuju na modnim revijama.

Potvrđeno je da sa pravim izborom modela torbe možemo usavršiti, transformisati stajling. Iz tog razloga vrijedi investirati u ovaj mali projekt zvani kvalitetan odabir moderne, praktične torbe. Za dame u zlatnim godinama, kod odabira torbe dopustite sebi da eksperimentišete s bojama. Birajte torbe koje odgovaraju vašem rastu, torbe sa srednjim ručkama koje možete nositi na više načina. Prije kupovine bitno je razmisliti šta se najviše uklapa u našu priču i stil.