loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Moda i ljepota
Nova kolekcija Emine Husedžinović-Ibrahimović na jubilarnom Nivea BH Fashion Weeku
još 25 min. čitanja
ponedjeljak, 16. April 2018.

Nova kolekcija Emine Husedžinović-Ibrahimović na jubilarnom Nivea BH Fashion Weeku

Elegantna i sofisticirana kolekcija

Modna kreatorica Emina Husedžinović-Ibrahimović predstavit će novu kolekciju na 40. jubilarnom Nivea BH Fashion Weeku Sarajevo, koji će biti održan od 22. do 24. aprila u Kongresnom centru hotela Hills.

Prošlo je tačno 20 godina od kada je nastala prva kolekcija Emine Husedžinović-Ibrahimović koja se zvala Susret Istoka i Zapada, kada je započela i saradnja sa modnom agencijom ABC models, organizatorom i izvršnim producentom najvećeg modnog događaja u BiH.

Njena nova kolekcija Secession žanrovski je visoka moda. Nadahnuta je stilom koji je vladao kako u Bosni, tako i u Evropi na pragu 20. stoljeća. Kroz kolekciju se prožima poznata "S" silueta secesije. Paleta boja je prigušena od crne, grafitno sive, do nježne ružičaste. Kroz kolekciju njeguje stare zanate, od srmoveza do kujundžijskih tehnika. Omar Krasnić napravio je modne dodatke za ovu kolekciju.

Materijali koji su korišteni za ovu kolekciju su sve vrste svile. Ukrašavani su čipkom i vezom, našivani kristalima, ali decentno, jer je Emina željela da kolekcija bude elegantna, sofisticirana i profinjena i da kroz nju predstavi dostojanstvenu damu.

Novu kolekciju predstavila je Samra Menzilović-Ćatić, koja je ujedno i brend ambasador. U kampanji snimanja svoj umjetnički dojam kroz objektiv fotoaparata dali su fotografi Almir Durgut, Sead Šašivarović, Hana Pašić i Mario Klein.

Najnovije