loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Moda i ljepota
Pastelni kolorit koji mami na dodir
još 25 min. čitanja
utorak, 17. April 2018.

Pastelni kolorit koji mami na dodir

Pasteli kao prvi vjesnici proljeća dolaze nam i u koloritu koji mami na dodir. “Delikatnost može biti izuzetno snažna”, izjavila je Victoria Beckham povodom svoje kolekcije za proljeće-ljeto 2018, a ne mogavši da dočekaju premijeru, još prije nekoliko mjeseci istinitost njenih riječi potvrdile su brojne trendseterke na ulicama svjetskih metropola.

image

Pored neizbježnih valera plave, kao najvjernijeg predstavnika prelaska iz zimske u proljetnu sezonu, na listi najpoželjnijih delikatnih tonova našle su se i blijedozelena, žuta, te ove sezone neizbježna ljubičasta u svojoj najnježnijoj verziji, kao i neizostavna puder roza.

Riječ je o osvježavajućim, razbuđujućim nijansama, a pored poznate britanske kreatorke, moć pastela prepoznali su i čuvena imena kao što su Helmut Lang, Calvin Klein i Tom Ford. Samo jedan komad u pastelnom tonu transformisaće čitavu kombinaciju u neočekivano osvježavajućem pravcu. Najbezbolnija proba je ona u paru sa neutralnom bijelom i svijetlosivom. Oni hrabriji su sasvim sigurno svjesni koliko je snažan efekat pastela u monohromatskom izdanju.

Najnovije

23/04/2018 u 6:00 h
Čorba od koprive