loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Moda i ljepota
Udružene na Paris Fashion Weeku
još 25 min. čitanja
četvrtak, 12. Oktobar 2017.

Udružene na Paris Fashion Weeku

I ove godine Udružene su boravile u Francuskoj na Paris Fashion Weeku, gdje su njihovi klijenti prezentirali modne kolekcije za proljeće/ljeto 2018. godine, a koje su vrijedne pletilje Udruženih pripremile za prezentaciju novih kolekcija.

Stalni klijenti Udruženih Karakoram Accessories iz Njemačke i Muhlbauer iz Austrije su u Parizu prezentirali svoje kolekcije na sajmu aksesoara Première Classe organiziranom u parku Tuileries, dok su Woolly Boolly iz Holandije te francuske kuće Michaela Buerger i Meesha nove kolekcije predstavile u showroomima.

Veliki izbor

Pariška sedmica mode i ove je godine zabilježila veliku posjećenost publike i distributera, a zadovoljstvo prodajom nisu krili ni klijenti Udruženih, što će rezultirati novim poslovnim aranžmanima za udruženje koje okuplja bh. pletilje. "Tokom posjete sajmovima u Parizu, Udružene su već osigurale prve narudžbe za narednu godinu - oko 6.000 komada različitih odjevnih predmeta i aksesoara isplest će 150 pletilja Udruženih za međunarodne modne kuće za sezonu proljeće/ljeto 2018", kaže Nadira Škaljić-Mingasson, predsjednica Udruženih, koje su u prethodnom periodu za kolekciju jesen/zima 2017. proizvele više od 15.000 komada odjevnih predmeta na kojima je radilo više od 200 pletilja.

Nove pletilje

Proizvodi koje su isplele članice Udruženih danas se nalaze u luksuznim prodavnicama svjetskih metropola poput pariške robne kuće Le Bon Marché, a prisustvo Udruženih i njihovih proizvoda na prestižnim sajmovima mode još jednom dokazuje visoke standarde i kvalitet proizvodnje Udruženih. Ovo udruženje u narednom periodu planira intenzivirati obuku novih pletilja i u proizvodnju uključiti još veći broj žena iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.