loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Moda i ljepota
Zobena kaša za njegu lica i tijela
još 25 min. čitanja
četvrtak, 17. Maj 2018.

Zobena kaša za njegu lica i tijela

UV i antiupalno zaštitno djelovanje

Mljevenu zob možete koristiti za izradu kozmetike te za pripremu kupki. Na kožu djeluje umirujuće zahvaljujući polisaharidima i beta glukanu. Ima UV i antiupalno zaštitno djelovanje, a pomaže i kod akni, rozaceje te oštećenja kože. Zob sadrži najbolju ravnotežu aminokiselina među svim žitaricama i zahvaljujući ublažavajućim svojstvima održava prirodnu vlagu kože.

Zob je hipoalergen, zbog čega se može koristiti za čišćenje, piling i omekšavanje, a odgovara svakom tipu kože. Rimljani i Grci su ovu žitaricu najčešće koristili u kupkama kod liječenja kožnih oboljenja, a danas se koristi za njegu kože i ublažavanje iritacija koje su nastale kao posljedica osipa, uboda kukaca, ekcema, ogrebotina i vodenih kozica.

Zobenu kašu za njegu lica možete napraviti tako da zob usitnite u mikseru te je nakon toga čuvate u zračno nepropusnoj posudi. Ako vam je zob potrebna za dnevnu upotrebu, trebate ju namočiti u toplu vodu dok se ne napravi pasta. Tom mješavinom je potrebno lice očistiti i zatim je odstraniti uz pomoć hladne vode.