loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Ona i on
Da li zaista možemo da ostanemo prijateljice sa bivšim frajerima?
još 25 min. čitanja
srijeda, 16. Maj 2018.

Da li zaista možemo da ostanemo prijateljice sa bivšim frajerima?

/Ilustracija

Sa svojim bivšim ste sigurno dijelili neke sjajne trenutke, zajedno se smijali i plakali. Ali, hajde iskreno da razmislimo, da li zaista možemo biti prijatelji s bivšim?

Rijetko koja veza se završi "sporazumnim raskidom". Jedna osoba obično ostavlja, dok druga pokušava da preboli raskid. Nije lako prekinuti vezu s nekim s kim vam je bilo dobro - ili loše, ali bar ste imali društvo u tome.

Onaj koji ostavlja, nudi prijateljstvo u zamjenu. Mnogi griješe misleći da će time što su ostali blizu bivšeg kao prijatelji, nekako doći do pomirenja. Pristajanjem na "kompromis" sebi činimo medvjeđu uslugu - što smo duže "prijatelji", to će nas ona druga strana teže vidjeti u drugačijem svjetlu osim prijateljskom.

Time što ih tješimo da nije sve tako crno među vama jer želite ostati prijatelji, ohrabrujemo ostavljenu stranu da neće morati da nastavlja bez nas. Ostavljena osoba može mirnije spavati i ide na kafu sa svojim bivšim. Ovakvi prijateljski izlasci ne traju dugo i nerjetko su gori nego sami raskid, ističe Cosmopolitan.