loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Ona i on
(FOTO) Za nevjerovatan orgazam: 6 poza koje istovremeno stimuliraju G-tačku i klitoris
još 25 min. čitanja
ponedjeljak, 16. April 2018.

(FOTO) Za nevjerovatan orgazam: 6 poza koje istovremeno stimuliraju G-tačku i klitoris

/Ilustracija

Dva u jedan – ima li išta bolje?

I za klitoris, a i G-tačku već ste čuli, no među ova dva pojma ovaj prvi puno nam je poznatiji dok se o drugome još stručnjaci dogovaraju postoji li ili ne. G- tačka, odnosno Grafenbergova tačka je malo područje oblika graška koje se nalazi na gornjoj strani vaginalnog zida (prema trbuhu), na dubini od 3-5 cm. Ova tačka je po teksturi drugačija od ostatka rodnice. Spužvasta je i hrapavija od ostatka vagine, pa ćete je tako pronaći. Kada stimulirate G-tačku, obično jačim pritiskanjem ili trljanjem, dovodi do intenzivnog orgazma koji je kod većine žena jači od normalnog orgazma.

Kako biste stimulirati G-tačku, trebate pritiskati gornji zid vagine i biti poprilično uzbuđeni (ništa bez dobre predigre). Krv se nakuplja u G- tački kao u klitorisu kad ste seksualno uzbuđeni. Zato, svaki seksualni položaj koji pojačava pritisak na ovo područje povećava mogućnost orgazma uz pomoć G- tačke - a ako još tome dodate i položaj koji istovremeno stimulira i klitoris - onda je ekstatični orgazam zagarantiran. Ove poze položaja značajno pojačavaju vjerojatnost da ćete doživjeti orgazam:

ŽENA U KONTROLI

image
/Byron Gray/the Big Book Of Sex

Partner legne na leđa, a vi krenite iz poze Kaubojke pa se ispružite i prebacite u više ležeći položaj. Iako će ovo biti nešto napornije za vas (barem ćete vidjeti da vašem partneru i nije tako lako uvijek) - ovo je jedna od najboljih poza za istovremeno stimuliranje klitorisa i G-tačke, pa čak i doživljavanja dvostrukog orgazma!

DRUGAČIJE ŠKARICE

image
/Byron Gray/the Big Book Of Sex

U ovoj modificiranoj verziji poznate poze "Škarice" vi ste opušteni na leđima dok on "radi". Klečeći, namješta svoje tijelo između vaših nogu. Neuobičajen kut penetracije mogao bi vam otkriti nove neslućene užitke i vrhunce, osobito ako se vi potrudite istovremeno klitorisom trljati o njegovu nogu.

G-EKSPERT

image
/Byron Gray/the Big Book Of Sex

Kada ležite na leđima s nogama koje su podignute na partnerova ramena, to zateže vaše vaginalne mišiće i omogućava da vaš muškarac ima bolji pristup G točki. Uz to, obavezno malo podignute bokove (ispod donjeg dijela leđa možete staviti jastuk). Što to znači? Lakše postizanje nevjerojatnog orgazma! A što je s klitorisom? Ili sami, ili neka vam on pritisne donji dio abdomena - ovaj pritisak u kombinaciji s penetracijom stimulirat će laganom masažom i klitoris.

OBRNUTE ŽLICE

image
/Byron Gray/the Big Book Of Sex

Legnite na bok jedno prema drugome. Slobodno prebacite i nogu preko njega - kako vam je najugodnije i najlakše. On neka koristi kraće/pliće pokrete kada ulazi u vas kako bi lakše pogodio G-tačku, dok ćete se za klitoris sama pobrinuti trljajući se o njega.

KAUBOJ

image
/Byron Gray/the Big Book Of Sex

Legnite na leđa, a partner neka vas "uzjaše" (kao vi njega u poznatoj pozi Kaubojke). U ovom položaju, nagnut prema naprijed ulazi u vas - istovremeno se stimulira G-tačka, dok vam klitoris trlja njegov pelvis, prenosi Žena.rtl.hr.

KAUBOJKA / OBRNUTA KAUBOJKA

image
/Byron Gray/the Big Book Of Sex

Vi na njemu? Vjerujemo da vam je situacija itekako poznata. Na koju god se stranu okrenete - ova je poza odlična jer je na vama da kontrolirate ritam i dubinu kako vama odgovara. Dodatan bonus je to što ovom pozom možete odgoditi partnerov vrhunac i uživati do postizanja svog orgazma tačno onoliko koliko želite!

Najnovije

23/04/2018 u 6:00 h
Čorba od koprive