loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Ona i on
Izvanredna korist orgazma za koju do sada sigurno niste čuli
još 25 min. čitanja
srijeda, 16. Avgust 2017.

Izvanredna korist orgazma za koju do sada sigurno niste čuli

/Ilustracija

Nauka nas je već obavijestila o mnogim prednostima orgazma. Ne samo da se osjećamo prilično sjajno, već nam takođe mogu pomoći da živimo duže, bolje spavamo i poboljšamo apetit.

Ali postoji jedna fizička korist od orgazma za koju niste bili svjesni da može pomoći da prirodno podmladite vaginu.

Prema riječima dr Elene Ariase, direktorke klinike Marbelan Gral, redovni orgazmi ne samo da nas održavaju sretnim, već i našu čitavu vaginalnu oblast održavaju u dobrom stanju. Doktorka je takođe stručnjak za prirodne vaginalne terapije podmlađivanja.

"Klitoralna stimulacija i ženski orgazam povećavaju ton karlične oblasti, koja zauzvrat utiče na cijeli vaginalni prostor. U trenutku orgazma klitoris je pod povećanim krvnim pritiskom. Materica se spušta na dno karlice, povećava se napetost mišića i jača čitav region", objašnjava ona, prenosi Ženskimagazin.rs

Ovom podmlađivanju takođe pomaže i podmazivanje koje se javlja tokom uzbuđenja.

"Uzbuđenjem se povećava vaginalna elastičnost jer se stimuliše funkcija žlijezda vagine, koje proizvode lubrikant koji ima hidratantni i podmlađujući efekat na cijelo vaginalno područje".

Danas hiljade žena traže podmlađivanje vagine svake godine i dobro je znati da postoji prirodan način da vagina bude u najboljem mogućem stanju. Ovaj prirodni način ne košta i može se postići u privatnosti naših kuća.